Afrika bakışı

Hayatını fotoğrafa adayan 24 yaşındaki Gökhan Emre Akıl, bir yandan Hüsnü Şenlendirici, Hakan Altun, ve Sevcan Orhan gibi ünlülerin fotoğraflarını çekerken, diğer yandan da Afrika’ya yaptığı yolculuğu sergileştirmeye hazırlanıyor. Gökhan Emre Akıl, “Oradaki çocukların bakışları beni çok etkiledi. Bu bakışları başkalarıyla da paylaşmak istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Fotoğraf sevdası sayesinde tanıştım Gökhan Emre Akıl’la. Henüz bir ünivesite öğrencisi olmasına rağmen fotoğraf makinası ile yaşadığı aşkı gizleyemeyen ve hayatı bu sevdasının izinde sürdüren Akıl, şimdilerde 3 kez gittiği Afrika’dan fotoğraflarını sergilemeye hazırlanıyor.
Genellikle ustalarla yaptığımız sohbetlere bu kez 24 yaşında genç bir fotoğraf sevdalısını ekledik. Afrika seyahatleri sonrasında fotoğrafları üzerine konuşmalar yaptığımız Gökhan Emre Akıl, kara kıtaya yaptığı yolculuğu şöyle anlattı:
“Hayatımı fotoğrafa adadım. Fotoğraf çekerek para kazanıyorum. Kazandığım paralarla fotoğraf çekmek için farklı coğrafyalara gidiyorum. 14 yaşında dededen kalma fotoğraf makinesi sayesinde tanıştım bu sevdayla. Önce bizim evin sakinlerini ve evdeki eşyaları çekiyordum. Sonra evin karşısındaki parka dadandım. Orada kuşları besleyenler, oynayanlar, banklarda oturan yalnız yaşlı insanlar. Zaman içinde geliştirdim kendimi. Şimdilerde ise moda fotoğrafları ve ünlülerin sahne fotoğraflarını çekiyorum. Hüsnü Şenlendirici, Hakan Altun, Hakan Taşıyan, Sevcan Orhan, Cemal Safi gibi sanatçılarla çalıştım.

Haberin Devamı

AKLIMIN İÇİNDE ŞİMŞEKLER ÇAKTI

Babam uçak teknisyeniydi sık sık anlatırdı Afrika’yı. Bir gün Uganda ile ilgili bir belgeseli izlerken aklımın içinde şimşekler çaktı, ‘Burada olmalıyım’ diye. Fotoğraftan kazandığımı fotoğrafa aktarma fikri de o anda doğdu. Ertesi günü biriktirdiklerimle Afrika’ya gittim, Uganda’ya. Sonrasında aynı şeyi iki kez daha yaptım. Her gidişimde daha fazla kalmaya ve daha geniş bir alanda çalışmaya özen gösteriyordum. Tanzanya, Kenya, Somali’nin kuzeyi pek çok yeri gezdim. Hatta en son gidişimde üzerinde Türkiye ile ilgili baskılar olan 500 tişört yaptırdım çocuklara.

BENİ ÇOCUKLARIN BAKIŞLARI ETKİLEDİ

Bu tişörtler ve çikolatalarla gittim. Uçağa binerken tabi yüküm sınırları geçmişti. Ama THY yetkililerine durumu aktarınca ek ücret almadan taşıdılar bagajımı. Afrika’daki farklı hayat ve oradaki çocukların bakışları beni çok etkiledi. Belki bu yüzden tekrar gittim bu coğrafyaya ama bu bakışları başkalarıyla da paylaşmak istiyorum. Burada çektiğim fotoğraflardan bir sergi açmaya hazırlanıyorum. Fotoğraf seçimleri bitmek üzere sanıyorum önümüzdeki bir kaç hafta içinde de serginin duyurusunu yaparım”

Haberin Devamı

GÖKHAN EMRE AKIL KİMDİR?

1990 yılında Ankara’da doğan Gökhan Emre Akıl, uçak teknisyeni babasının görevi nedeniyle çocukluğunu Yunanistan’ın başkenti Atina’da geçirdi. İlkokul ve liseyi Ankara’da okuduktan sonra İstanbul’da yaşamaya başladı. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları