AVM inşaatında torbacı avı

Güncelleme Tarihi:

AVM inşaatında torbacı avı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 15:42

İstanbul'da torbacıların uyuşturucu satışında kendilerine üs yaptıkları yarım kalan AVM inşaatını narkotik polisi helikopter ve özel timle bastı. 53 torbacı gözaltına alındı. Polisten kaçmak için kanala atlayan bir torbacının bacağı kırıldı.

Haberin Devamı

AVM inşaatında torbacı avı
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi'de inşaatı yapan şirketin iflas etmesi nedeniyle yarım kalan AVM inşaatını bölgedeki torbacıların üs yaptığı istihbaratını aldı. Bölge sakinlerinin de şikayetleri polise ulaşmaya başladı.

Bir süre yapılan çalışmada, torbacıların AVM inşaatına yerleştiği, uyuşturucu trafiğine buradan yön verdikleri ve buradan uyuşturucu sattıkları belirlendi.

MÜTHİŞ BASKINDAN KARELER

Narkotik ekipleri yapılan hazırlıkların ardından geçtiğimiz pazartesi günü harekete geçti.

Narkotik ekiplerine Özel Harekat Timleri destek verirken, havadan da polis helikopteri saniye saniye yer ekiplerini bilgilendirdi.

Haberin Devamı

POLİS HAVADAN KARADAN GİRDİ

Polis, AVM inşaatını ablukaya alırken, dört koldan inşaata girdi. Neye uğradıklarını şaşıran torbacılar sağa sola kaçışmaya başladı. İnşaat içinde gözaltılar başlarken, kaçmak isteyenler de kovalamaca ile yakalandı. Bazı torbacılar uyuşturucuları yakmak isterken bazıları da üzerlerindeki uyuşturucu ve telefonları boş araziye attı. Bir torbacı kaçmak isterken inşaatın yanındaki kanala kendini attı. Bacağı kırıldı. İtfaiye yardımıyla kanaldan çıkarıldı. Ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Torbacılara ait inşaatta bir kurt köpeği bulunurken, operasyonun sonunda torbacıların başının toplantılarında oturduğu beyaz koltuğun boş hali kameraya yansıdı.

Haberin Devamı

TESTERELER BULUNDU

Operasyonda 53 torbacı gözaltına alındı. 11'inin uyuşturucu ve değişik suçlardan aranması olduğu ortaya çıktı. İnşaat içi ve çevresinde yapılan aramalarda 9 paket halinde 16 gram eroin, 13 gram bonzai, 5 bin lira para ve kırmızı reçete ile satılan haplar ele geçti. Torbacıların kullandığı testerelerin de arasında bulunduğu delici ve kesici aletler bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!