"Hayal kurun"

Güncelleme Tarihi:

Hayal kurun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 01:44

İŞADAMI Ethem Sancak, Uşak Üniversitesi Kariyer Günleri'nde, iş hayatına atılacak öğrencilere öğütlerde bulunurken, "Gençler, hayal kurun ve sizinle aynı hayale sahip iki kişi daha bularak iyi bir ekip kurun. Bir fikriniz, hayaliniz olduktan sonra size İŞKUR gibi kurumlar yardımcı olur. Ben Asya'yı ayağa kaldıracak milletin Türkler olduğuna inanıyorum. Siz bu toprakların gençleri bunu başaracak güce ve inanca sahipsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Uşak Üniversitesi'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İŞKUR Uşak İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Kariyer Günleri' Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleşti. Bir süre önce TMSF'nin ihaleye çıkardığı BMC'yi satın alan, ES Mali Yatırım Danışmanlık Şirketi sahibi ve Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, kariyer günlerine konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe AK Partili Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, davetliler ve öğrenciler katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faysal Gökalp, fakültenin temel misyonunun müteşebbis yetiştirmek ve kariyer günlerini geleneksel hale getirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İŞADAMI SANCAK, "ASYAYI TÜRKLER AYAĞA KALDIRACAK"
Ardından geldiği kürsüde iş hayatıyla ilgili tavsiyelerini paylaşan Ethem Sancak, "Sağlık sektörü sonra yazılı ve görsel medya işine geçtim. Şu an savunma sanayinin özellikle de yerli savunma sanayinin önemli olduğunu düşünerek çeşitli girişimlerde bulundum. Çünkü yıllarca dışa bağımlı bir savunma sanayimiz oldu. Bu iyi bir şey değil. Yerli otomobil bile üretmiyoruz. Oysaki kendi değerlerimiz üzerinden güçleniriz. Hükümetimizin bu konuda yaptığı çalışmalar var. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye olacak" dedi.
Geleceğin Marco Polo'larının Anadolu topraklarından çıkacağına inandığını vurgulayan işadamı Sancak, şunları söyledi:
"Gençler, hayal kurun ve sizinle aynı hayale sahip iki kişi daha bularak iyi bir ekip kurun. Bir fikriniz, hayaliniz olduktan sonra size İŞKUR gibi kurumlar yardımcı olur. Ben Asya'yı ayağa kaldıracak milletin Türkler olduğuna inanıyorum. Siz bu toprakların gençleri bunu başaracak güce ve inanca sahipsiniz."

REKTÖR ÇELİK "İŞ ARAYAN DEĞİL, İŞ KURAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ"
Temel hedeflerinin gençleri yeterli bilgi ve beceri ile donatarak onları uluslararası aktörler olarak mezun etmek olduğunu dile getiren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Kampüsümüzü teori ve pratiği birleştiren bir derslik haline getirdik. Şehir ile bütünleşme hedefimiz de temel hedeflerimiz arasındadır. Şehrin aktörleriyle işbirlikleri ve protokoller imzaladık. Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz bu işbirlikleri sayesinde okullarının son döneminde işletmelerde eğitim alıyor. Aynı şekilde Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz mesleki uygulamalarda firmalar ve sanayi kuruluşlarıyla buluşuyor. İş arayan değil iş kuran öğrenciler yetiştiriyoruz. Uşak Üniversitesi öğrencileri özgüvene sahip bireyler olarak mezun oluyor" dedi.
Konuşmaların ardından işadamı Ethem Sancak'a, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Üniversite adına plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!