Başbakan Erdoğan'ın terk ettiği toplantılar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğanın terk ettiği toplantılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 01:32

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'ncı yıldönümü törenlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına sinirlenip, toplantıyı terk etti. Ancak bu, Başbakan Erdoğan'ın terk ettiği ilk toplantı değil. Erdoğan, daha önce de, farklı nedenlerle, hem yurtiçinde, hem de yurtdışında toplantı terk etti.

Haberin Devamı

İşte Başbakan Erdoğan'ın tepkisini, toplantı bitmeden ayrılarak gösterdiği olaylar:

DAVOS'TA "ONE MINUTE..."
Başbakan Erdoğan'ın terk ettiği toplantılar arasında en çok dikkat çekeni, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda yaşandı. Ocak 2009'da İsrail Başbakan Şimon Peres ile birlikte katıldıkları "Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli'' oturumunda, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in eleştirilerini yanıtlarken panel yöneticisinin sürenin bittiğini gerekçe göstererek konuşmasını kesmesi üzerine tepki göstermişti.

Başbakan Erdoğanın terk ettiği toplantılar

Toplantı moderatörüne "one minute" diyerek tepki gösteren Erdoğan, ayağa kalkmış ve "Davos'a da bir daha katılmam" diyerek toplantıyı terk etmişti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğanın terk ettiği toplantılar

DANİMARKA'DA "ROJ TV" TEPKİSİ
Erdoğan, 2005 yılı Kasım ayında da Danimarka'ya yaptığı ziyaret sırasında, ortak basın toplantısını terk etmişti. 2005 yılında Türkiye ile Danimarka arasındaki en büyük sorunlardan biri, bu ülkenin PKK'nın yayın organı Roj TV'ye yayın lisansı vermesiydi.
Nitekim, Erdoğan Danimarka Başbakanı ile ikili görüşmesinde, bu konudan duyulan rahatsızlığı da iletti. Erdoğan ve dönemin Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in, yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemeleri planlanıyordu.
Ancak Başbakan, salonda basın mensuplarının arasında PKK'nın yayın organı Roj TV'nin de muhabirinin yer aldığını öğrenince, basın toplantısı başlamadan Danimarka Başbakanlık binasından ayrıldı.

Basının karşısına tek başına çıkan Danimarka Başbakanı Rasmussen de, "Roj TV'nin akreditasyonunu biz yapmak, NATO yaptı. NATO'nun akredite ettiği gazetecilerin buraya girmesini engelleyemezdik" dedi.

GEZİ SÜRECİNDE, BAŞBAKANLIK'TAKİ TOPLANTIYI TERK ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen yıl da Gezi olayları sırasında, Başbakanlık Merkez binasında yapılan, Taksim Dayanışma temsilcileri ile sanatçıların katıldığı toplantıyı terk etmişti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğanın terk ettiği toplantılar


Geçen yıl Haziran ayında gerçekleşen toplantıda, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun "Gezi olayları toplumsal ve sosyolojik bir meseledir" sözüne sinirlenen Erdoğan, Çerkezoğlu'na "Siz kim oluyorsunuz da bize sosyoloji öğretiyorsunuz? Biz sosyolojiyi de psikolojiyi de biliriz. Sizin haddinize mi bize bunları söylemek" diyerek tepki göstermişti. Erdoğan daha sonra da toplantıyı terk etmişti.

AYM TOPLANTISINDA DA KOKTEYLE KALMADI
Başbakan Erdoğan son olarak da, geçen ay Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlenen toplantıda, AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasına sinirlenmişti. Erdoğan, toplantının sonuna kadar salonda ayrılmamakla birlikte, fuayede düzenlenen kokteyle katılmayarak, AYM binasında ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğanın terk ettiği toplantılar


BAKMADAN GEÇME!