Devletin zirvesi Danıştay töreninde

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesi Danıştay töreninde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 11:05

Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü etkinliği devletin zirvesini buluşturdu. Törene ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Erdoğan'dan sonra CHP lideri salona girdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'la tokalaştıktan sonra yerine oturdu. İki lider arasındaki mesafe dikkat çekti. Törene en son katılan Cumhurbaşkanı Gül'ün kulak rahatsızlığı nedeniyle tören salonunda desibel ölçer ile anlık ses ayarı yapıldı.

Haberin Devamı

Danıştay'ın konferans salonunda yapılan kuruluş yıldönümü etkinliği yargı camiası ile siyaset dünyasını buluşturdu.

Başbakan Erdoğan törene ilk gelenler arasında yerini aldı. Erdoğan salona girdikten sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ile tokalaştı.

Daha sonra kendisine ayrılan yere geçti. Salona Erdoğan'ın ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu salona girdikten sonra ön sırada oturanlarla tokalaştı. Erdoğan ile de tokalaşan Kılıçdaroğlu daha sonra ön sıralarda kendisine ayrılan yere oturdu.

Devletin zirvesi Danıştay töreninde
Salona gelen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de Erdoğan ile tokalaştıktan sonra yerine geçti.

Haberin Devamı

Törene en son gelen ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül, salona girdikten sonra ön sırada oturanlarla tokalaştı.

CUMHURBAŞKANI İÇİN SES AYARI

Gül’ün kulak rahatsızlığı nedeniyle tören salonunda desibel ölçer ile anlık ses ayarı yapıldı. Bir görevli elinde tuttuğu desibel ölçer ile tören boyunca salonda görev yaptı. Görevli, ses seviyesi yükseldiği anda kontrol masasına işaret vererek ses seviyesinin Gül’ün kulağını rahatsız etmeyecek seviyede kalmasını sağladı.

Devletin zirvesi Danıştay töreninde

DANIŞTAY BAŞKANI'NDAN MÜDAHALE UYARISI

Gül'ün yerini almasının ardından tören başladı.

Önce Saygı Duruşu'nda bulunuldu. Sonra İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kürsüye çıkan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, şunları söyledi:
Yargı kararlarına ve yargıçlara eleştiri getirilirken, yargı ve yargıçlar idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine sürekli engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir. Yargı sürecinin sağlıklı şekilde işleyebilmesi için bir taraftan yasama ve yürütme, yasal yetkilerini kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun kullanmalı, diğer taraftan yargıçlar da uygunsuz müdahalelerden kendilerini olabildiğince korumalıdır.

Haberin Devamı

ELEŞTİRİLER KARARI AŞARAK YARGIYI ELEŞTİRİYE DÖNÜŞMEKTEDİR

Yargı kararının eleştirisi ile yargı organının eleştirisi aynı anlam ve sonucu içermemektedir. Kimi kzaman bu eleştiriler kararı aşarak, yargıyı eleştirmeye dönüşmektedir. Yargının saygınlığının zedelenmesi bir ülke bakımından yıkıcı etkilere yol açar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!