İnternet bile partiden

Güncelleme Tarihi:

İnternet bile partiden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 01:27

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Afyon’da başlayacak AK Parti 22. İstişare Toplantısı için Afyon Güral Otel’de öncekilerden daha hassas geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Otelde “Başbakanlık” adında özel bir güvenli internet hattı kuruldu. Milletvekillerinden güvenlik gerekçesiyle bu internet hattının kullanılması istenirken, bağlantıların da kayıt altına alındığı uyarısı yapıldı. Ayrıca jammer, sinyal bozucu yerleştirildi. 3G kullanamayan ve internete bağlanmak için otelin kablosuz internet hattını açan vekilleri, “İnternet bağlantısı ücretsizdir. Bağlantı için kimlik doğrulaması gerekmektedir. Tüm bağlantılar 5651 sayılı internet yasası gereği kayıt altına alınmaktadır” yazısıyla karşılaştılar.

HER ODADA BÖCEK ARANDI

Milletvekilleri, dün akşam itibariyle otele giriş yaparken, odalarda tek tek böcek araması yapıldı. Her odada prizler, fişler, lambalar, aynalar taramadan geçirildi.
Köpeklerin de aramaya katıldığı otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel bariyerlerle çevrildi, görevli gazetecilere de otele giriş için çipli kart dağıtıldı.
Kameralı izleme aracı ile otele yapılan tüm giriş çıkışlar kayıt altına alındı.
Kızılcahamam Kampı’nın yapıldığı otelin Gülen Cemaati’ne yakın olduğu düşünüldüğü için Afyon’a alınması bazı zorluklara neden oldu. Önceden rezervasyon yaptırılmadığı için oda sıkıntısı yaşanırken vekillerin aileleri bu kez kampa davet edilmedi.
Başbakan Erdoğan 186 metrekarelik kral dairesinde kalacak.
Milletvekillerine Osmanlı padişahları tarafından da tercih edilen ve 40 farklı baharat kullanılarak yapılan Demirhindi Şerbeti ve Afyon lokumu ikram edilecek.

GÜNDEM KÖŞK

Haberin Devamı

Toplantılar bugün Başbakan Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Daha sonra kapılar kapanacak ve istişarelere geçilecek. Toplantının en önemli gündem maddesini Cumhurbaşkanlığı seçimi oluşturacak. Toplantıların diğer başlığı ise Gülen Cemaati ile yaşanan gerginlik olacak. Toplantıların ardından akşam özel bir gösteri hazırlandı. 70 kişilik AKSAM topluluğu “Ruhun Dansı O’ndan O’na” adlı gösteriyi sahneleyecekler. Kamp yarın Erdoğan’ın kapanış konuşmasıyla son bulacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!