Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Pencere önü keyifleri

İçerisini dışarıya, dışarısını da içeriye taşıyarak iki farklı hayat arasında ilişki kurma fonksiyonunu üstlenen pencereler, mimari olarak doğru kullanıldıklarında mekâna katkı sağlayan ilave alan yaratabilirler.

Haberin Devamı

Pencere önü keyifleri

1. Cumba içi bank keyfi
Cumbalı evlerde cumba içinde kullanılacak en ideal çözümlerden biri, burası için tasarlanmış özel bir bank ya da sedirdir. Bu alanı akıllı yoldan değerlendirmenizi sağlayacak bu fikir banka paralel olarak yerleştirilecek bir yemek masasıyla desteklenebilir, böylece yemek masasında iki sandalyeden de tasarruf etmiş olursunuz.

2. Fikir imparatorluğum
Pencere önü keyifleriÇalışma masasını pencere kenarına yerleştirmek pencereden süzülen güneş ışığı altında çalışmalarınızdaki verimi arttıracaktır. Günışığı yapay aydınlatmaya göre renkleri daha iyi yansıtır. Günışığının seviyesi ve tayfsal kompozisyonu da gün içinde değiştiğinden bu dinamik yapı çalışan üzerinde canlandırıcı bir etki yaratır.

Haberin Devamı

3. Transparan düşler
Cam malzemesi ışığı içinden geçirdiğinde kırılmalar ve yansımalar yaparak mekâna parıltı ve çekicilik katar. Pencere önü, yerleştireceğiniz cam vazolar, şişeler ve camdan objeler için en ideal mekândır. Transparan oldukları için manzaranızın önüne geçemeyecek bu camdan harikaların içine uygun çiçek ve bitkiler koyabilirsiniz.

4. Doğal ışıkla arınıyorum
Yıkanma eylemi günlük yaşam koşuşturmacasında kendimizle baş başa kaldığımız en meditatif eylemlerden biridir. Bu nedenle banyo keyfimizin dozunu artırmak için dahiyane bir fikir banyonuzdaki doğa manzaralı pencerenin yanına yerleştireceğiniz bir küvettir.

5. Pencere altında birikenler
Kitap her evde var olması gereken dekoratif aksesuarların başında yer alır. Kitaplarınızı yerleştirecek doğru yeri bulmak bazen zaman ister. Bohem bir eviniz var ve kitaplara ulaşımınızın pratik olması gerekiyorsa pencere altlarında üst üste konmuş kitap yığınlarıyla estetik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

6. Bitkilere öncelik verin
Pencere içinde bitkilere alan yaratabilirsiniz. Onlar fotosentez yapabilmek için günışığına muhtaçlar. Pencere içinde kurgulayabileceğiniz bir raf sistemi daha çok bitkinin günışığından maksimum faydalanmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

7. Az çoktur
Pencerenizin tablo gibi bir manzarası, ilginç bir formu veya tasarımı varsa, ona duvarınıza astığınız bir sanat eseri muamelesi yapın. Karşısına geçip izleyebileceğiniz bir koltuk ve kilim böyle bir mekânda pencere önü için az ama öz bir çözümdür.

Yazarın Tüm Yazıları