Türkiye'nin "Servet"i rekor peşinde

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Serveti rekor peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 12:28

Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Servet Tazegül, "Üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olarak tarihe geçmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Milli tekvandocu Tazegül, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı GençlikSpor Dergisi'ne yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Avrupa şampiyonası boyunca oldukça çekişmeli müsabakalara çıktığını belirtti.

Şampiyonada altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Tazegül, "Üst üste 4. kez madalya kürsüsünün en üst basamağında yer aldım. Avrupa şampiyonası tarihinde en fazla altın madalya kazanan sporcu, toplamda 5 kez bu başarıya ulaştı. Dolayısıyla hedefime bir adım daha yaklaştım. Henüz 25 yaşındayım ve üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olarak tarihe geçmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl talihsiz sakatlıklar yaşadığına dikkati çeken olimpiyat şampiyonu milli sporcu, şöyle devam etti:

"Akdeniz Oyunları'nda ve dünya şampiyonasında maalesef altın madalya alamadım. Kötü bir sezon geçirdim. Yavaş yavaş toparlanıyorum. Şu anda yüzde 100 anlamda performansımı yakalayamadım. Rakipler de artık eskisi gibi değil. Kendilerini zirvedeki sporcu karşısında taktiksel ve konsantrasyon olarak daha iyi hazırlıyorlar. Ancak her türlü zorluğa rağmen Bakü'den altın madalyayla ayrıldım."

"Çok önemli turnuvalara katılacağım"

Milli tekvandocu Servet Tazegül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na doğrudan katılmak için bu yıl 4 önemli Grand Prix Turnuvası'nda mücadele edeceğini ifade etti.

Bunlardan ilkinin temmuz ayında İngiltere'nin Manchester kentinde düzenleneceğini anlatan Tazegül, "Çok önemli turnuvalara katılacağım. Turnuvaların ilk üçünde 40'ar puan, sonuncusunda ise 80 puan verilecek. Dolayısıyla burada elde edeceğim dereceler olimpiyatlar adına büyük önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Büyük destek veriyorlar"

Tazegül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Final maçından sonra Başbakanımız beni aradı ve tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanımız final müsabakasının hem öncesinde hem de sonrasında aradı. Bu yaklaşım, bize karşı samimiyeti ve inancı gösteriyor. Bu hususlar da başarıyı tetikliyor. Türkiye'de tekvando her geçen yıl gelişiyor ve altyapılardan önemli isimler yetişiyor. İlerleyen yıllarda uluslararası alanda çok daha büyük başarılara imza atacağız. Buna inancım tam."

BAKMADAN GEÇME!