Judo "sosyal yönüyle" öne çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Judo sosyal yönüyle öne çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 11:23

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Avrupa Judo Federasyonu'nun (EJF) gelecek hafta Antalya'da düzenleyeceği Judo Festivali'nde, 36 ülkeden bini aşkın sporcu, antrenör ve hakemin madalya kaygısı olmadan bir araya geleceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Uysal, yaptığı açıklamada, EJF'nin, judonun sosyal yönünü ortaya çıkarmak amacıyla 12-21 Mayıs tarihlerinde Antalya'da bir organizasyon yapacağını söyledi. Söz konusu organizasyonun, ilk kez gerçekleşeceğini ifade eden Uysal, kendilerine bu teklif ilk geldiğinde iklim koşulları ve kamp alanlarının güzelliği nedeniyle Antalya'da karar kıldıklarını anlattı.

Ülkelerin, uluslararası organizasyonlarda bu zamana dek sadece madalya kaygısıyla bir araya geldiğini ve judonun sosyal yönünün geri planda kaldığını vurgulayan Uysal, "İlk kez yapılacak bu festivalle judonun sosyal yönü ön plana çıkarken, ülkemizi ve Antalya'mızı tanıtma fırsatı da bulacağız. Judonun sevdirilmesi ve tanıtılması açısından yararlı olacak" dedi.

Otuz altı ülkeden bini aşkın sporcu, antrenör ve hakemin Antalya'da buluşacağını belirten Uysal, festivalde judonun yaygınlaştırılması ile yıldızlar, gençler, ümitler, büyükler, veteran ve kata judosu gibi konuların görüşüleceği kaydetti. Festivalde antrenör ve hakem gelişim seminerlerinin de yapılacağını ifade eden Uysal, her yıl yurt dışından sporcularla ortak kamp yapıldığını, bundan böyle bu kampların festival kapsamında geleneksel hale geleceğini söyledi.

Organizasyonda, geçen yıl 24 saat boyunca tatamiden ayrılmadan yaptığı 4 bin 627 judo tekniği atışıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Judo Milli Takım Antrenörü Namık Ekin'in de yer alacağını belirten Uysal, gösterilerin de yapılacağı organizasyonun, festival havasında geçeceğini anlattı.

"Samsun Grand Prix'sinden herkes memnun kaldı"

Uysal, geçen ay sonunda Samsun'da düzenledikleri ve dünya sıralamasında puan veren turnuvalardan Samsun Grand Prix'sini başarıyla gerçekleştirdiklerini anlattı. Uysal, "Gelenler fazlasıyla memnun oldu, en ufak problem olmadan organizasyonu tamamladık. Bu tür etkinliklerin, şehir tanıtımı ve ekonomisinde önemli rol oynaması bizi ayrıca memnun etti" dedi.

Bu aydan itibaren yapılacak turnuvalarda da olimpiyat vizesi için puan elde edileceğini belirten Uysal, milli sporcuların katılacakları turnuvalarda Rio-2016 için vize almak için mücadele edeceklerini söyledi.

2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na kadar hedefler belirlediklerini dile getiren Uysal, IJF Spor Direktörü Daniel Lascau ile çalışmaların devam ettiğini anlattı. Olimpiyatlara vize alabilmek için uluslararası organizasyonlara çok sporcuyla katıldıklarını söyleyen Uysal, "Grand prix ve grand slam'ler, olimpiyatlara katılabilmemiz ve Türk judosunun adını duyurabilmemiz adına çok önemli. Rio-2016'ya 5 sporcuyla katılmayı, en az bir madalyayla dönmeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki onu da sağlayacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!