Kamera kayıp

Güncelleme Tarihi:

Kamera kayıp
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:01

Aliağa’da annelerini 24 yerinden bıçaklayarak öldürüp Türkiye’yi sarsan iki genç kız kardeşin teyzeleri, üçüncü duruşma öncesi Hürriyet’e konuştu: “Ablamın eve kurduğu kamera ve diğer delilleri yok ettiler.”

Haberin Devamı

İZMİR Aliağa’da kız kardeşler Şeyda P. (19) ve Beyza P.’nin (17), anneleri Gülseren Süngü’yü şok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıçaklayıp öldürdükleri iddiasıyla hâkim karşısına çıkmalarına günler kala, bir yakın akraba ilginç iddialarda bulundu. 13 Mayıs’ta görülecek üçüncü duruşma öncesi Hürriyet’e konuşan ve kızları elinde büyüttüğünü söyleyen teyze Şennur Eroğlu, “Savcıdan ve yalancı tanıklardan şikâyetçi olacağım. Herkes ablamı suçlu zannediyor, oysa gerçekleri bir tek ben biliyorum” dedi. Eve ablasının kurduğu kameranın ortadan kaybolduğunu da öne süren Eroğlu, “Bu kamera nereye gitti?” sorusunu gündeme getirdi. Eroğlu şu iddialarda bulundu:

‘ŞEYDA’YI YAKALADIM’

“Ablamla, ölmeden üç gün önce konuştuk. ‘Şeyda ile konuşur musun? Erkek arkadaşı G. ile evde yakaladım’ dedi. Daha önce de benzer olaylar olduğu için bir süredir eve kamera kurmuştu. Kameranın yerini bir ben bir de erkek arkadaşı biliyordu. Ayakkabılığın oraya saklıyordu. 24 saat kayıt yapıyordu. Ablam eve gelince izliyordu. Öldürüldüğünü ilk söyledikleri zaman, ‘Kamera vardı o kaydetmiştir’ dedim. Evde kamera bulmadıklarını söylediler. Ama ne olduysa, o kamera ve başka deliller evden yok oldu. O kamerayı yok ettiler. Kızlar, ablamın olay gecesi yatak odasında onlarla tartışırken mutfağa gidip bıçak aldığını anlattılar. Ablamın başucu ve yastığı altında hep bıçak olurdu. Niye kalkıp mutfağa kadar gitsin? İfadeler hep kızları koruyacak şekilde yazıldı. Savcı, ‘Kızların anlattığına göre, ben olsam ben de öldürürdüm’ dedi. Mahkemede de gidişat böyle sürerse savcı ve yalancı şahitlerden tek tek şikâyetçi olup, dava açacağım.”

O VİDEO YAŞ GÜNÜ


Anne Gülseren Süngü’nün, kızların kendisi gibi olmaması için çaba harcadığını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti: “Avukatımızdan, ablamın öldürüldüğü gün için Şeyda’ya kadın doğum randevusu aldığını öğrendik. Babalarından kaçtılar, uzun süre ben baktım. Elimde büyüdüler. Ama büyük mü küçüğü, küçük mü büyüğü yaktı bilemiyorum.” Şennur Eroğlu, cinayet sonrası ortaya çıkan ve kızların annelerinin erkek arkadaşlarının yanında dans ettirildiği iddia edilen videolarla ilgili de, “O video Şeyda’nın doğum gününde çekildi. Zorla oynatma diye bir şey yok. Bunları yutmuyorum” dedi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU

Haberin Devamı

Aliağa’da, üçüncü eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla yaşayan ve bir lokantada garson olarak çalışan 39 yaşındaki Gülseren Süngü 13 Eylül 2013’te evinde ölü bulundu. Kızları çelişkili ifade verince, birinin ayaklarındaki kan izinden de şüphelenen polis Süngü’nün iki kızını ayrı ayrı sorguladı. Sonunda gerçek ortaya çıktı ve kızların annelerini öldürdükleri belirlendi. Kızlar, Şakran Cezaevi’ne gönderilirken çeşitli iddialar da atıldı. Bazıları, kızların, ‘rahat’ yaşamlarına mani olduğu için annelerini öldürdüğü iddia ederken, iki genç kızın, annelerinin yaşam tarzına tahammül edemedikleri için cinayeti işlediklerini ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!