Erdoğan önergesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan önergesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:01

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Partili 4 eski bakanla ilgili soruşturma kararının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’la ilgili de gelecek hafta soruşturma önergesi vereceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Hamzaçebi, “Savcılardan herhangi bir şekilde Başbakan hakkında fezlekenin gelmesi mümkün gözükmüyor. O nedenle kendisinin de doğruladığı, inkâr etmediği bilgilere dayanarak bir Meclis soruşturma önergesini veriyoruz” dedi.
CHP yönetimince hazırlanan önergede, Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la yaptığı iddia edilen ve Üsküdar, Kısıklı’da bulunan konutundaki ‘paraları sıfırlama’ iddiası olarak gündeme gelen ses kayıtları yer alıyor. Önergede ayrıca ‘Alo Fatih’ ifadesiyle simgeleşen basına müdahale iddiaları, iktidara yakın medya oluşumu için işadamlarından alınan paralarla havuz oluşturulduğu iddiası ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le yapıldığı iddia edilen görüşmeyle yargıya müdahale suçlaması da temel konular arasında bulunuyor. CHP, Savunma Sanayi İcra Komitesi’nce iptal edilen Milli Gemi (MİLGEM) projesiyle ilgili görüşmeleri de önergeye ekliyor. CHP’li hukukçular, 17 Aralık’taki ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’yla birlikte sosyal medyadan yayılan tapelere dayanarak, Erdoğan hakkında Türk Ceza Kanunu’ndaki ‘rüşvet, nüfuz suistimali, görevini kötüye kullanma, yargıya müdahale’ gibi maddelerden soruşturma açılmasını istemeyi planlıyor. Anayasa’ya göre TBMM Başkanlığı’nca işleme alındıktan sonra 1 ay içinde önergenin Genel Kurul’da görüşülüp karara bağlanması gerekiyor.
KOMİSYON ZORUNLULUK
Dün Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi ise şunları söyledi: “Şimdiye kadar savcıların harekete geçmesini bekledik. Ancak gördük ki yargı, savcılar üzerinde hükümet tarafından oluşturulmuş büyük bir baskı vardır. Biz medyada yer alan ve kendisinin de doğruladığı bilgilere dayanarak Başbakan hakkında bir Meclis soruşturma önergesini veriyoruz. Erdoğan hakkında TBMM bir soruşturma komisyonu kurmak zorundadır. 4 bakanla ilgili nasıl çaresiz kalıp soruşturma yönünde oy vermek zorunda kalmışlarsa Başbakan hakkında bir soruşturma komisyonu kurulması da zorunluluktur.
MHP İLE ORTAK NOKTAMIZ
Cumhurbaşkanı adayı olarak geniş kesimler tarafından kabul edilebilecek, uzlaşmayı sağlayabilecek bir aday profilini tarif ediyoruz biz parti olarak. Çatı aday budur. Sayın Bahçeli ile MHP ile şöyle bir ortak noktamız var: Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olmamalıdır. Olmayacaktır da. Böyle bir ortak noktada buluşmak çok önemlidir. Gerisi bir şekilde şekillenir. Kamuoyu bundan sonra Tayyip Erdoğan karşısındaki diğer adayı konuşacaktır. Bugüne kadar kendisi konuşuldu, bundan sonra da diğer aday konuşulacaktır. Bu da kısa bir süre içinde belirlenecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!