Basketbol Federasyonu da şike dedi

Güncelleme Tarihi:

Basketbol Federasyonu da şike dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 22:44

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu, Ankara Gençler Ligi’nde oynanan Milli Piyango-Turgut Özal maçını ‘şike’ gerekçesiyle yarıda kesen hakem Fatih Söylemezoğlu’nu haklı buldu.

Haberin Devamı

Bilindiği gibi Ankara İl Tertip Komitesi 15 Nisan’da oynanan maçta M.Piyango’nun ‘oynamaktan imtina ettiği gerekçesiyle’ maçı yarıda kesen Söylemezoğlu’nu haklı bulurken Milli Piyango’nun 20-0 hükmen mağlup olması kararını vermişti.

Komite maç içerisinde Fatih Söylemezoğlu tarafından uyarılan Milli Piyango Spor Kulübü Antrenörü Yahya Çelik ile birlikte, takım kaptanı Alihan Demir ile tedbir almadığı gerekçesiyle idareci Ali Girgin’i İl Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.


İL İDARE ÜST KURULU ‘TEKRAR’ DEMİŞTİ
MİLLİ Piyango’nun İl İdare Üst Kurulu’na itirazı sonrası ise söz konusu karşılaşmanın ‘tekrar’ edilmesi kararı alındı. İl Üst Kurul, Piyango’nun sakat olan 2 oyuncusunun sağlık raporu ile şehir dışındaki bir basketbolcunun evraklarını göz önünde bulundurdu. Hakem Fatih Söylemezoğlu’nun raporunda yazdığı ‘mücadele yoktu’ gerekçesinin altının iyi doldurulamadığı kanısına varan kurul Milli Piyango-Turgut Özal karşılaşmasının yeniden oynanmasına karar verdi.

Haberin Devamı


PİYANGO ÜÇÜNCÜLÜĞE GERİLEDİ
BİRBİRİYLE çelişen bu kararların ardından son sözü söyleyecek olan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dünkü toplantısında Söylemezoğlu’nu haklı buldu ve maçı 20-0 Milli Piyango aleyhine olduğu kararına vardı.

Bu karar sonrası üçlü averaja giren takımlardan son maçı kazanan Turgut Özal Üniversitesi Ankara Şampiyonu oldu. Çankaya Üniversitesi ikinci sırayı alırken, hükmen mağlup ilan edilen Milli Piyango ise üçüncülüğe geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!