Feshane’de Gümüşhane günleri

Güncelleme Tarihi:

Feshane’de Gümüşhane günleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:16

Gümüşhane Valiliği ve İstanbul Gümüşhane Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen “Gümüşhane Tanıtım Günleri” Feshane’de başladı.

Haberin Devamı

11 Mayıs Pazar günü sona erecek etkinlikler yöresel ürünlerin tanıtımı yapılacak. Kurulan yöresel pazarda da ürünler pazarlanacak, gelenlere hazırlanan menüler sunulacak. Feshane’de dün yapılan açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Eski Adalet bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan katıldı. Toplantıda Gümüşhaneli olan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a katkılarından dolayı teşekkür edildi.

EN İYİ TANITIM

Bakan Işık açılışta, İstanbul’da yaşayan Gümüşhanelilerin illerinin tanıtımını en iyi şekilde yaptığını belirterek şunları söyledi: “Gümüşhane’de gümüş var adını oradan alıyor, altın var ama onlardan daha değerli bir varlığı var, insanı. Bir hemşehriniz olarak başınızı öne eğdirecek bir hemşehriniz olmadım. Gümüşhane insanının iki özelliği var. Dürüst, çalışkan ve vefalı insanlardır. Bir özelliği daha var ki o da vatanına, milletine, ezanına din ve namusuna sonuna kadar bağlıdır. Çocuk yaşta gittiğim ve politikaya atıldığım Kocaeli’ne elbet hizmet edeceğim ama doğduğum topraklara da hizmet edeceğim. Gümüşhane’nin yürekli insanları tarih boyunca bu ülkeye iyi insanlar yetiştirdiler. Ama Gümüşhaneli kendi kıymetini bilmede cömert değil. Kamu yatırımlarında nüfüs başına en çok Gümüşhane’ye kaynak aktarmışız. 4.5 milyar TL inanılmaz bir rakam. Gücü yeten hemşehrilerim Gümüşhane’ye yatırım yapsın. Gümüşhane üniversiteyi bitirenin terk ettiği yer olmaktan çıksın. Kendini o topraklara ait hissedenler oraları terk etmesin yatırım yapsın.”

Haberin Devamı

Her zaman ilk 10’da yer aldı

GÜMÜŞHANE Valisi Yusuf Mayda “Gümüşhane üniversite sınavına girmede ilk onda vergi ödemede ilk onda. İlin yetiştirdiği değerli evlatları görüyoruz burada” dedi. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de “Sizin için 5’inci benim için 1’inci Feshane günleri. Size şehrimin güzel havasını getirdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!