Bilim elçileri Vanlı çocuklarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bilim elçileri Vanlı çocuklarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 13:20

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’nın hayata geçirdiği “Bayer Genç Bilim Elçileri” projesinin üçüncü yılı nedeniyle düzenlenen Bilim Şenliği Van’da gerçekleştirildi. 30 genç bilim elçisi, Van il merkezindeki TOKİ Atatürk Orta Okulu’ndaki öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte çocuklara bilimin laboratuvardan ibaret olmadığını göstermek ve günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorgulamalarını sağlayan yedi deney yapıldı.

Haberin Devamı

Projenin amacının, çocukların bilime bugüne kadar hiç bakmadıkları bir pencereden bakmalarını sağlamak, bilime ilgi duymaları için onları teşvik etmek ve hatta bilim alanında çalışmalar yapmak için yüreklendirmek olduğunu söyleyen Bilim Elçisi Uğur Tomaç, “Van'a ilk geldiğimizde çok tepki aldık. Kimse geliş amacımızı bilmiyordu ancak şimdi eğlendikçe okulda yaptıklarını evlerinde de denemek istiyor" dedi.

Bilim Elçisi Sevgi Tangüzer ise öğrencilere bilimin laboratuvardan ibaret olmadığını ve bazı deneyleri gerçekleştirmek için basit birkaç malzemenin yeterli olabileceğini göstererek yaptıkları 7 ayrı deneyle çocukları bilime teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bilim elçileri Vanlı çocuklarla buluştu

Haberin Devamı

Van Atatürk Ortaokulu Müdürü Yılmaz Erbecer ise okuldaki öğrencilerin depremzede olduğunu, bu etkinlikle bilime olan önyargılarının ortadan kalktığını söyledi.

İlköğretim dördüncü, beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerini gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirerek Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Bayer Genç Bilim Elçileri projesiyle bugüne kadar 4 bine yakın öğrenciye ulaşıldı.

Bilim elçileri Vanlı çocuklarla buluştu

2012 yılı içerisinde başlayan proje kapsamında, ilk yıl 90 genç toplum gönüllüsünden oluşan Bilim Elçileri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars’ta İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin yönlendirmeleri ile belirlenen 6 okulda 1037 çocuğa ulaştı. Projenin ikinci yılında ise 13 okulda 1592 çocuğa ulaşıldı.

Proje kapsamında 2015 yılının sonuna kadar 240 genç bilim elçisi ile 40 ilde 9 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!