"Altın madalya hedefliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Altın madalya hedefliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 11:59

Wushu Milli Takımlar Teknik Direktörü Akif İnci, Romanya'da başlayan 15. Avrupa Wushu Şampiyonası'nda 15 altın madalya hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen törenle başlayan 15. Avrupa Wushu Şampiyonası'nda Türkiye'ye 43 sporcu temsil ediyor. Şampiyonada, Türk hakem Abdulvahit Alagöz de görev alacak.

Wushu Milli Takımlar Teknik Direktörü Akif İnci, yaptığı açıklamada, şampiyonayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Wushu Federasyonu'nun başörtülü sporculara ilişkin verdiği karara tepki göstererek sadece erkek milli takımıyla katıldıklarını ifade eden İnce, "Avrupa Wushu Federasyonu başörtüsüyle ilgili dayattığı 4 madde üzerine şampiyonaya bayan sporcularımızla katılmama kararı aldık. Bizi çoğu insan eleştirdi ama başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Gençlik ve Spor Bakanı ve Spor Genel Müdürümüz olmak üzere bize birçok kişi katkıda bulundu. Başörtüsü artık Avrupa ile bizim aramızda bir namus meselesi oldu" diye konuştu.

Hedeflerinin 18 altın madalya olduğunu ifade eden İnci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk önce şampiyonaya katılmama kararı aldık ancak bu durumundan daha fazla zarar göreceğimizi düşünerek, sadece erkeklerle katıldık. Rus ve Avrupalı rakiplerimiz bu durum sonrasında çok değişmiş olduklarını gözlemledik ve amacımıza bir nevi ulaştık."

BAKMADAN GEÇME!