'Adaleti sessizce bekliyoruz' eylemi

Güncelleme Tarihi:

Adaleti sessizce bekliyoruz eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 11:18

Anayasa Mahkemesi'nin önünde günlerdir Adalet Nöbeti tutan avukatlar Şule Nazlıoğlu Erol, İlkay Sezer, Murat Ergün, Başkan Haşim Kılıç'la görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan avukatlar, sessizce nöbete devam edeceklerini açıkladılar. Avukat Ergün, Haşim Kılıç'a hassasiyetlerini ilettiklerini onun da hak ve özgürlüklerin korunması noktasında bundan sonra da gerekli özeni göstereceklerinin sözünü verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Adaleti sessizce bekliyoruz eylemi

Balyoz davası sanıklarının ‘adil yargılama hakkının’ ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun bir an önce sonuçlanması için başlatılan ‘Adalet Nöbeti’ 4’ncü gününe girdi.

Bu sabah saatlerinde eylemi başlatan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, İlker Başbuğ'un da avukatı olan İlkay Sezer ve avukat Murat Ergün, Yüce Mahkeme'nin Başkanı ile biraraya geldi.

Görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamayı avukat Murat Ergün yaptı.

ADALETİ SESSİZCE BEKLİYORUZ NÖBETİNE DÖNÜŞTÜ

Ergün şunları söyledi:
Bugün saat 10 civarında Haşim Kılıç’la görüştük. Görüşmemiz halihazırda devam eden Adalet Nöbeti ile ilgiliydi. Sayın Başkana hassasiyetimizi doğrudan iletme fırsatı yakaladık. Başkanlığın da hak ve özgürlüklerin korunması noktasında bundan sonra da gerekli hassasiyeti ve özenli çalışmayı sürdürecekleri sözünü aldık. 4. gününe giren nöbette bu eylem sebebiyle AYM’de sıkıntı olmadığı, içerde bu eylemin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği, eyleme katılanların sayısının artması ve trafikte doğan gürültü sebebiyle mahkemenin fiziki çalışma koşullarının olumsuz etkilendiği tarafımıza bildirildi.
Biz de bunun üzerine eylemimizi özgürlükler kazanılıncaya devam ettirmeye ancak nöbetimizi ‘Adaleti sessizce bekliyoruz’ şeklinde sürdüreceğimizi bildirerek toplantıdan ayrıldık
En azından bir AYM Başkanı medeni bir şekilde konunun taraflarıyla kısaca medeni bir görüşme yapma cesaretini göstermiştir.

Haberin Devamı

''ADALET VURGUSU YAPMAK İÇİN BURAYI SEÇTİK''

Eylemi başlatan Şule Nazlıoğlu Erol da hükümete çağrı yaptı ve yeniden yargılama paketinin acil olarak açıklanmasını istedi.

Erol'un açıklamaları şöyle:
Ben bu eyleme başladığımdan beri AYM önünü eylem yapmak için seçtik. Adalet vurgusu yapmak için burayı seçmiştim. Ancak benim asıl çözüm beklediğim yer hükümet kanadıdır.
Bu dava bitikten sonra bu davada kullanılan delillerin sahte olarak üretildiğine yönelik açıklamalar vardır
Adalet Bakanı bize 1,5 ay önce yeniden yargılama paketini hazırlıyoruz diye söz vermişti.
Eylemimize sessizce devam edeceğiz. Kumpas mağdurları vardır. Yarın bunun kimin başına geleceği belli değildir

Haberin Devamı

Adaleti sessizce bekliyoruz eylemi

ALBAY ÖZENALP İÇİN HELVA

Bu arada Mamak Askeri Cezaevi’nde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in ölümünün 7'nci günü nedeniyle AYM önünde tutuklu eşlerinin yaptığı helva dağıtıldı.

Adaleti sessizce bekliyoruz eylemi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!