Cumhuriyet gazetesi 90 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet gazetesi 90 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 23:52

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: "Cumhuriyetin ilk duruşundan ödün vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyorum."

Haberin Devamı

Şişli Kent Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyet Gazetesi'nin kuruluşunun 90'ıncı yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Geceye, aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt ile CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç ve televizyon sunucusu Halit Kıvanç'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

"ATATÜRK DEVRİM VE İLKELERİ"

Davetlilere verilen kokteyl ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç Yaptı. Erinç, "Cumhuriyetin Yunus Nadi ile başlayan ve Nadir Nadi tarafından kurumsallaştırılan kişiliğini, daha önceleri olduğu gibi, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti kavramını yaygınlaştırmaya çalışarak, Atatürk devrim ve ilkelerini savunarak, Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara, Anadolu aydınlanmasının başladığı günlere götürmek gibi bir görevimiz var. Bunu da sizler sayesinde başarıyoruz. Sizler oldukça, Cumhuriyet'in ilk duruşundan ödün vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyorum" dedi.
Cumhuriyet Gazetesi Belgeseli'nin sunulmasının ardından, sahneye Boğaziçi Caz Korosu çıktı. Caz konseri davetlilerden büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!