Kocaoğlu’ndan 5 dosya ile Ankara çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu’ndan 5 dosya ile Ankara çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 17:34

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemde görev yapacak üst düzey kadrolarını belirleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bu çalışmaları tamamlar tamamlamaz soluğu Ankara’da aldı.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan, Milli Emlak Genel Müdürü H. Abdullah Kaya ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman olmak üzere pek çok üst düzey bürokratla bir araya gelecek. Başkan Kocaoğlu’nun Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la da görüşmesi bekleniyor.
ÇED, metro, tramvay
Kocaoğlu, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü İyimaya ile Körfez’deki ÇED raporu konusunu görüşeceğini söyledi, “İzmir Körfezi’ni yüzülebilir hale getirebilmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların kritik bir bölümü için uzunca süredir ÇED onayı bekliyoruz. Sayın Genel Müdür’den bu sürecin hızlandırılmasını talep edeceğim” dedi.
Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Tahan’la yapacakları görüşmenin odak noktasında metro ve tramvay yatırımlarının yer alacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Bakanlığın ‘Biz yaparız’ dediği Buca tramvayı meselesi var. Onu konuşacağız. Yapamayacaklarsa biz üstleneceğiz. Fahrettin Altay’dan Narlıdere merkeze kadar olan 4.5 kilometrelik metro hattının projesini teslim etmiştik. Bunu ve Narlıdere merkezden İstihkam’a, oradan da Urla Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne uzanacak 30 kilometrelik hattın durumunu soracağız. Ayrıca, Üçyol-Buca Tınaztepe Kampüsü hattı var. Bakanlığın bu projelerle ilgili tasarrufunu öğrenerek yol haritamızı ona göre belirleyeceğiz” diye konuştu.
Beş iskeleye onay
Milli Emlak Genel Müdürü Kaya ile gerçekleştirecekleri toplantıda İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi’nin izin bekleyen iskelelerini gündeme getireceğini söyleyen Kocaoğlu, “Her türlü koşulu yerine getirmemize ve gerekli protokolü imzalamamıza rağmen Milli Emlak’tan 5 iskeleye ilişkin onayı yaklaşık 1 yıldır alamıyoruz. Sayın Genel Müdür’le bu konuyu görüşeceğiz” dedi.
TCDD Genel Müdürü Karaman’la İZBAN konusunu masaya yatıracaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, banliyö seferlerinin hızlandırılması ve hattın yeni çekerlerle birlikte daha verimli kullanılması için yapılması gerekenleri konuşacaklarını kaydetti.
Kocaoğlu, Bakan Kılıç’la da Örnekköy ve Uzundere’de yapmak istedikleri iki spor kompleksi konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!