CNN TÜRK 5 yaşında

Güncelleme Tarihi:

CNN TÜRK 5 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2004 01:16

CNN TÜRK, 11 Ekim 1999’da, ekranda izleyicisiyle buluştu. Türkiye’de yabancı bir medya kuruluşuyla ortaklık yapan ilk televizyon kanalıydı.

Geçen zaman içinde, CNN’in ortakları, bu birlikteliği örnek iş modeli olarak göstermeye başladılar. CNN’in kendi adıyla, Atlanta dışında yönetilen ve 24 saat ulusal dilde yayın yapan tek kanalı olan CNN TÜRK, dünyadaki tüm Türklere ulaşmayı amaçlıyor. CNN TÜRK, yarın akşam, yeni yayın dönemiyle birlikte beşinci yaşını kutlayacak. Kanal, ‘Haber sadece CNN TÜRK’ten izlenir’ sloganı ile beş yıldır olduğu gibi haberleri sıcağı sıcağına takip edecek. Ancak yeni yayın döneminde ilklere de imza atacak. CNN TÜRK’de bu yayın dönemi, dinamik, farklı, eğlenceli programlar da yer alacak.

TRENDLER HİKÁYELERİN İÇİNDE

Kamera arkasında 10 yıl çalıştıktan sonra bir televizyon kanalında sinema programı yapan Sevim Gözay, CNN TÜRK’te trendleri hikaye kurgusuyla anlatacak. Sunuculuğun ötesine taşarak, programın kadın kahramanı olacak Gözay, stil modasını alışılmış kültür-sanat programlarının dışına taşıyacak. Gözay, CNN TÜRK’te çalışmaktan ‘mutlu ve umutlu’.

TELEVİZYON GAZETECİLİĞİNİN AMİRAL GEMİSİ CNN TÜRK’TE

Haber programı Arena, bu yayın döneminde CNN TÜRK’te karşımıza çıkacak. Yaklaşık 12 yıldır Arena ile evlerimize konuk olan deneyimli gazeteci Uğur Dündar yeni evini şöyle anlatıyor: Biz yaklaşık 12 yıldır Arena’yı soruşturmacı televizyon gazeteciliğinin amiral gemisi olarak hep tehlikeli sularda yüzdürdük. Yolsuzluklarla, vurgunlarla uğraşmak, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hiç kolay olmadığı gibi tehlikelerle dolu. Bu açıdan baktığımızda, CNN TÜRK’ü de güvenli bir liman olarak görüyoruz. Şimdi Arena, rotasına CNN TÜRK ekranlarında devam edecek. Hem Arena’nın, hem CNN TÜRK’ün başarısı için bizim deneyimli ekibimiz de gayret sergileyecek.

ASLA HAYIR DEMEYİN

Stilist Seçilay Yıldız, İstanbul-Milano arasında geçirdiği zamanına bir program da sıkıştırdı. Yıldız, ‘Yapmam’ diyenlere ‘Neden Olmasın’ diyor. Programda mutfağa girmeyenler yemek yapacak, kravat takmam diyenler takım elbise giyecek. Bunların yanı sıra ABD’de NBC’de yayınlanan, emlak kralı Donald Trump’ın kendisine çırak aradığı ‘The Apprentice’ de CNN TÜRK ekranlarında olacak. ‘The Apprentice’ ABD’de her hafta ortalama 21 milyon kişi tarafından izleniyor.

HER SABAH SAĞLIK

Ekranlarda on yılı aşan tecrübesi bulunan nöroloji uzmanı Dr. Elif Ilgaz, bu yayın döneminde her sabah CNN TÜRK ekranında olacak. ‘Yaşama Sevinci’ adlı sağlık programında, iki ayrı sağlık sorunu, konularında uzman doktorların katılımıyla anlatılacak. Canlı yayınlanacak program boyunca, Ilgaz, SMS ve e-mail yoluyla izleyicilerden sorular alacak ve konuklarıyla birlikte bunları yanıtlayacak. Programda sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler ve sektörel haberler de yer alacak.

MUTFAKTA ÖZGÜRLÜK

Elif Topkaya, kafesinin adını taşıyan ‘Mangerie’ programında, hepimizin tanıdığı ama yemek konusunda uzmanlığı olmayan konuklarıyla mutfağa girecek. Amaç, özgürce yemek pişirmek. Belli mutfaklara bağlı kalmayı sevmediğini belirten Topkaya, ‘Canın ne istiyorsa, yaratıcılığın ne öngörüyorsa pişir’ diyor. Bazen bir Akdeniz yemeği ile bir Karadeniz yemeğinin buluşup, servis ve içkiyle birleşerek İtalyan tatlarına dönüşmesini izleyeceğiz. Bazen de ünlü aşçıların sohbetlerine şahit olacağız. Programın yapımcıları Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın.

KONUŞMAK BOŞ, İZLEYİN

Krek Tiyatro Topluluğu’nun Genel Direktörü Berkun Oya, ekranla ilk kez CNN TÜRK’te buluşuyor. Şimdiye kadar televizyondan uzak durduğunu söyleyen Oya, ‘Defakto’ adlı programı yönetip sunmasını ‘Dananın kuyruğunun koptuğu yer’ diye yorumluyor. Dananın kuyruğunun kopmasının nedeni ise CNN TÜRK’ün, ona istediğini yapma şansı yani özgürlük vermesi. Programı hakkında konuşmayı sevmiyor ‘Ne desek boş, izleyin, karar verin’ diyor. Oya, her hafta ünlü bir konuğu ağırlayacak, gündemdeki olayları ti’ye alacak. Ekrana hiç ummadığınız zaman kadrolu dansözünü sokacak.

RÜZGARIN KIZI EKRANLARDA

Hürriyet Oto Yaşam Eki’nde yazılarını sürdüren ‘Rüzgarın Kızı’ Ayşe Şule Bilgiç, artık hikáyelerini CNN TÜRK ekranlarında da anlatacak. Hafta sonları motoruna atlayıp gidecek, gittiği yerleri evlerimize getirecek. Ekranda, onun küçük çılgınlıklarını ve kendisiyle hesaplaşmasını da izleyeceğiz. Zaman zaman hayata dair büyük laflar edecek, zaman zaman saçmaladığını kabullenecek. Türkiye’nin uluslarası yarışmalara giren ilk bayan motosiklet pilotu Bilgiç, ‘Rüzgárın Kızı karakteri çok sevildi, onu ekranlara taşımak istedik’ diyor. Programın yapımcısı Serdal Taşkın.

5 YILDA 5 CÜMLEYLE CNN TÜRK

EFE ÖNBİLGİN (CNN TÜRK Genel Müdürü)

CNN TÜRK çalışanlarının dörtte üçü haberci, ki bu medyada tek örnek. (Yüzde 70’inden fazlası üniversite mezunu veya lisans üstü eğitimli, yüzde 60’ından fazlası en az iki lisan konuşuyor.)

Biz Türkiye’de hem CNN TÜRK kimliğini yarattık hem de bunun içine çok önemli ölçüde CNN’i koyabildik.

CNN TÜRK yayına başladığı zaman yaş ortalamamız 28 idi, bugün 33. Yani hep beraber büyüdük. Birbiriyle omuz omuza uyumlu çalışan bir CNN TÜRK ailesi var.

Beş senede sadece Türkiye’de değil CNN dahil olmak üzere hiçbir tematik kanalın gelmediği bir noktaya gelerek, kendi yatırımlarını gerçekleştiren, televizyon reklam pazarında yüzde beşe sahip olan tek örnek olduk. Dolayısıyla kendi kendimizi büyüttük.

Gerek kuruluşundan beri kullandığımız teknoloji, gerek çalışma sistemimiz, gerek Ferhat’ın espri yaparak ‘Efe kazanıyor, ben harcıyorum’ diye açıkladığı ikili yönetim sistemimizle, hem CNN’e hem de diğer medya kuruluşlarına öncü olduk.

FERHAT BORATAV (CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmeni)

Türkiye’de konularında en uzman kişiler CNN TÜRK bünyesinde.

CNN TÜRK gerek kendi haberci kadrosu, gerek ortakları Doğan Medya Grubu ile CNN International’ın haber ağı sayesinde haber kaynakları olarak rakipsiz.

İzleyicimize doğru, tarafsız, objektif ve anında haber aktarıyoruz. İzleyicimizin ilk bilen olmalarını ‘hız’ın, ‘doğruluk’un önüne geçmesine asla izin vermeden sağlıyoruz. Herkese eşit mesafede duruyoruz.

CNN TÜRK muhabirleri dünyanın neresinde olursa olsun Filistin’ten Kabil’e, Bağdat’tan Sudan’a, haber neredeyse sıcak bölgede görevdeydiler.

Biz haberin önüne hiçbirşey koymadık, hep iki slogan ve iddiamızla ilerledik, ilerlemeye devam ediyoruz: Haber televizyonculuğu’nda ‘tek’ ve ‘ilk bilen’ siz olun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!