Erdoğan Arenamega'nın adını değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Arenameganın adını değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:16

Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Küçükçekmece'deki "ArenaMega Kongre Merkezi"nin adı, "Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi" olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Bu konuda alınan kararı bizzat Başbakan Erdoğan açıkladı. Erdoğan, yeni ismi açıklarken, Yahya Kemal'in bir şiirinden dizeler de okudu.

Başbakanlık AFAD ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak girişimi sonucu hayata geçirilen 'Afete Hazır Okul Kampanyası'nın lansmanına katılan Erdoğan, konuşmasının sonunda aldıkları kararı açıkladı. Başbakan, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında açılışını yaptığı Arenamega Kongre Merkezi'nin adını eleştirmiş, "Türkçe hassasiyetini kaybettik. Burada böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Bizim son derece zengin bir dilimiz olmasına rağmen, niçin?" demişti.

Erdoğan Arenameganın adını değiştirdi

Arenamega'nın adı bundan böyle Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi olacak.

Haberin Devamı

Erdoğan konuşmasında ise şu mesajları verdi:

Afetleri engelleyemeyiz. Ama bu tür olayların en az can ve mal kaybıyla sonuçlanması için alabileceğimiz tedbirler var. Yerleşim yerlerinin deprem başta olmak üzere, afetlere karşı dayanıklı şekilde inşa edilmesi bu tedbirlerden biridir. 24 saat geçmeden Van’daydık. Bir yılda yeni Van’ı inşa ettik. Dertliysek halkımıza sevdalıysak bunu anında yerine getirmemiz gerekiyordu. Kütahya Simav’da da deprem oldu. Bir yıl içinde Simav’ı yeniden inşa ettik. Düzce depreminde, Sakarya’da Yalova’da bunu göremedik.

Attığımız her adımda Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini unutmamak durumundayız. Sel gibi toprak kayması gibi sıkıntıları göz önünde tutmak tedbirleri almak durumundayız. Takdiri ilahi karşısındaki acziyeti elbette biliyoruz. Ama önce devemizi sağlam şekilde bağlayacağız sonra tevekkül edeceğiz. Siz binanızı çürük inşa ederseniz, bu binayı yakan yıkan deprem değil bizzat kendiniz olursunuz. Siz dere yatağına ev yaparsanız bu binayı selin basması an meselesi haline gelir. Heyelan bölgesine inşaat yaparsanız o bina elinde sonunda kayar ve yıkılır.

Japonya’da 8-9 şiddetinde bir depremde neredeyse hiç can kaybı olmaz. Hiç bina yıkılmazken, ülkemizde 6 şiddetindeki deprem can ve mal kaybına yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Hükümetlerimiz döneminde 1999 depreminden alınan dersler ışığında, pek çok yeni düzenleme yaptık. İmar planlarından inşaatlara kadar her alanda deprem ve diğer afetlere uygun standartlar bekledik ve uygulamaya koyduk. AFAD’ı kurduk ve görevlendirdik.

Afetten korkmak yerine hazırlıklı olmak için çalışmalıyız. Diğer yandan kentsel dönüşüm başta olmak üzere, şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirme çabası içerisindeyiz.

Erdoğan Arenameganın adını değiştirdi

Erdoğan tören sırasında telefon görüşmesi yaptı.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!