Anne katili ifade veremedi

Güncelleme Tarihi:

Anne katili ifade veremedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 15:52

Hamburglu sosyal pedagog Hülya Arslan, kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden biriydi... Ama kendisi erkek şiddetinin kurbanı oldu. Psikolojik sorunlu oğlu, gözaltında..

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hamburg kentinde geçen cumartesi günü işlenen cinayet, Türkleri derinden etkiledi. Evinde öldürülen sosyal pedagog Hülya Arslan çevrede tanınan biriydi. Kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden ediyordu. Öldürüldüğü gün bir toplantıyı yönetecekti. Toplantıya gelmeyince, yakınları şüphelendi.

Oğlunun sorunlu olduğunu bilen yakınları, başına bir iş gelmiş olabileceği korkusuyla eve gitti, ancak kapı açılmayınca polis çağırdılar. Eve giren polisler, dehşet verici bir manzarayla karşılaştı. Hülya Arslan'ın ağır şiddet ve bıçak darbeleriyle öldürüldüğü belirlendi.

Polis şüphe üzerine büyük oğlu Güney Arslan'ın peşine düştü. Trenle Berlin'e gelen Güney Arslan (29), kaçak yolculuk yaparken bilet kontrolünde yakalandı. Ruh sağlığı çok bozuk olan Güney Arslan hemen psikiyatriye yatırıldı. Psikolojik durumu çok kötü olduğu için ifadesi alınamadı. Cinayeti soruşturan savcı, ruh sağlığının düzelmesini bekliyor.

AİLE İTİRAZ ETTİ AMA...

Okulları hep iyi dereceyle bitiren Güney Arslan, Hamburg Üniversitesinde gazetecilik bölümüne kayıtlıydı. Hamburg'ta bir arkadaşıyla maçtan dönerken, St. Pauli semtinde bir grup Türk gencinin saldırısına uğramıştı. Başına yediği darbe sonucu bir hafta yoğun bakımda kalmış ve bir daha da sağlığına kavuşamamıştı. Uzun süre psikilojik tedavi görmüş, hakkında şizofreni teşhisi konulmuştu. Ancak ailesinin itirazına rağmen psikiyatriden taburcu edilmişti. Annesi ayrı yaşayan oğluyla bağlarını koparmak istemedi. Sonunda anne yüreğinin kurbanı oldu. Hülya Arslan yarın Ohlsdorf mezarlığında toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!