Gemi kaptanı ilk seferinde kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Gemi kaptanı ilk seferinde kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 11:22

İZMİRLİ Egemen Atay, ikinci kaptan olarak işe başladığı ve ilk seferine çıktığı kuru yük gemisinde, ortadan kayboldu. 19 gündür kendisinden haber alınamayan Atay, denizde ve gemi içerisinde günlerce süren aramalara rağmen bulunamadı. Cinayet olasılığına karşı yapılan araştırmalardan da bir sonuç elde edilemedi. Egemen Atay’ın ölü ya da sağ bulunmasını isteyen eşi Sevil Atay, "Eşim intihar etmez, sorunu yok. Gemiden düşmez, çok tecrübeli. Gemide tanık olduğu bir olaydan dolayı başına bir şey gelmiş olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın bir çok ülkesinde gemilerde görev yapan ikinci kaptanlığa kadar yükselen 33 yaşındaki Egemen Atay, yeni işe girdiği Hollanda Antilleri bayrağı çekili olan ’Tayfa’ isimli kuru yük gemisinde çalışmaya başladı. Egemen Atay, 18 Nisan’da Fas’tan Romanya’ya gübre götürülen gemiye İstanbul Kumkapı’da binerek yeni görevine de başlamış oldu. İstanbul’da iki gün süren ikmalin ardından 20 Nisan’da yola Karadeniz’e doğru çıkan gemideki olay ise, saat 04.00’de ortaya çıktı. Gemi Karadeniz’de İstanbul’a 40 deniz mili uzaklıkta dümeni devralması gereken Egemen Atay’ın, görevine gelmemesi üzerine alarm verildi. Gemi çalışanları ilk olarak Atay’ın kamarasına baktı. Ancak Atay, ne kamarasında ne de geminin ortak kullanım alanlarında bulunamadı.

’ACİL DURUM ALARMI’ VERİLDİ

Haberin Devamı

Bunun üzerine gemide acil durum alarmı verildi. Gemi kullandığı güzergahtan dönüşe geçti, ayrıca sahil güvenlik ekiplerinden de yardım istendi. Sahil güvenlik ekiplerinin denizdeki aramalarından sonuç alanımadı. Sarıyer açıklarına çekilen gemide, savcılık araştırma yaptı. Cinayet olasılığına karşı yapılan incelemelerden de, bir sonuç alınamadı. Gemideki 5’i Gürcistan, 1’i Azerbaycan uyruklu toplam 15 personelin ifadesine başvuruldu. Ancak gemi çalışanlarının iki gündür kendileriyle birlikte olan Egemen Atay ile bir tartışmalarının olmadığını söyledi.

Savcılığın araştırmasında, Egemen Atay’ın son olarak gemi kaptanıyla güverte üzerinde konuştuğu ardından da dinlenmek üzere kamarasına çekildiği belirlendi. Bu arada, Atay’ın odasındaki incelemelerde de, yine yatağının dağınık olduğu ve kaptan giysilerini çıkarmış olduğu, üzerinede eşofman altı ile tişörtünü giydiği, ayakkabılarının da yerinde olduğu saptandı. Kayıp kaptanın, cep telefonundan da en son İzmir’deki eşi Sevil Atay ile görüştüğü de ortaya çıktı.

"EŞİMİN BİR OLAYA TANIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Gemideki işine başladıkdan hemen sonra kaybolan ve 19 gündür de kendisinden haber alınamayan Egemen Atay’ın eşi Sevil Atay, eşinin ölü yada diri bulunarak kendilerine teslim edimesini istedi. Sevil Atay, şöyle dedi: "Eşim, 3 ay sonra birinci kaptan olma hakkını elde edecekti. Kaybolduğu gece beni aradı ve kamarasına gittiğini ancak orada telefonunun çekmemesinden dolayı dışarıdan aradığını söyledi. Bana geminin yeni olduğunu çalışma koşullarının da iyi olduğunu söyledi. Sonra uyuyacağını söyleyerek telefonunu kapattı. Morali falan da bozuk değildi. Sonra onun kaybolduğu haberini aldık. Eşim intihar etmez, çünkü sorunu yok. Ne madde ne de manevi. Gemiden düşmez çünkü çok tecrübeli. Yılları gemilerde geçti. Üstelikte gemi yeni olduğu için tedbirler de alınmış durumda. Ben gemide tanık olduğu bir olaydan dolayı başına bir şey gelmiş olabileceğini düşünüyorum. Ama ne olursa olsun olay aydınlatılsın. Benim iki çocuğum var ve ben onlarla birlikte eşimin akıbetini merak ediyorum. Olay aydınlatılsın ki, bizlerin de içi rahat etsin. Ayrıca bu kadar süre geçti. Ölmüş dahi olsa cesedi nasıl bulunmaz? Kafamızda çok soru işareti var ve bunlara da kimsenin cevap verdiği yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!