Başkanın atıcılık idmanı

5 Mayıs 2014 Pazartesi, önceki gün Meclis’te dört AKP’li bakanın yolsuzluk iddiaları görüşülecek.

Haberin Devamı

Pazartesileri Meclis TV canlı yayın yapmıyor. AKP görüşmeleri pazartesi gününe denk düşürüyor. Meclis’teki üç muhalefet partisi de, Meclis Başkanlığı’na başvurarak, görüşmelerin Meclis TV’den yayınlanmasını istiyor. Meclis TV yayını TRT 3 kanalından gerçekleşiyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek muhalefete yazı yazıyor: “Yayın süresindeki değişiklikler aynı zamanda TRT Spor Kanalı olarak yayın yapan TRT 3 Kanalının spor programlarında, özellikle, canlı yayınlarında aksamalara sebep olmaktadır. Bu nedenle yayın süresi dışına çıkılması mümkün değildir.”
Demek ki, canlı yayın yok.

TRT 3 AKIŞI

Oysa 5 Mayıs 2014, görüşmelerin başladığı 14.15’ten itibaren TRT 3 yayın akışı şöyle: Beşiktaş-Kasımpaşa maçı özeti, Ersun Yanal şampiyonluk öyküsü, hava durumu, spor bülteni, Fransa ve Şili 38. hafta maç özetleri, hava durumu. Futbol, basketbol, tenis, yüzme, boks, atletizm, eskrim, buz pateni, hentbol, güreş, hangi spor dalı varsa, 5 Mayıs günü saat 14.15’te TRT 3’te canlı spor yayını yok. Ama, başkandan atıcılık idmanı var, yolsuzluk görüşmelerini halktan kaçırma sporu.

BEŞİNCİ MADDE

Haberin Devamı

TRT 3’te o saatte canlı yayın yok, olsa bile Meclis’ten canlı yayın yine de mümkün. 1995’te Meclis ile TRT arasındaki anlaşmanın 5. maddesi şöyle: “Önemli ve özel hallerde yayın süresi değiştirilebilir.”
Dört bakanın yolsuzluk iddiası özel hal değil mi? Önemli değil mi? Sık görülen, sıradan bir olay mı? TRT 3’te o sırada canlı yayın yok, 5. madde ortada, Meclis Başkanı Çiçek canlı yayına yine de izin vermiyor. Kötü bir sınav.

ARIZA HARİKA

Muhalefet itirazını sürdürünce, AKP Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli kürsüde: “İnternetten canlı yayın var, cep telefonlarıyla herkes bu yayına rahatlıkla ulaşabilir, sorun yok.” Hayır, var. Nasıl bir tesadüfse, tam görüşmeler sırasında bu sefer Türk Telekom’da arıza ortaya çıkıyor ve görüşmeleri İnternetten de izlemek mümkün olamıyor.
Yolsuzluk iddiaları için oluşturulan komisyon çalışmalarına ancak ekimde başlayacak. 17 Aralık 2013-Ekim 2014, on ay sonra, canlı yayın gibi, sonuç şimdiden belli.

Haberin Devamı

1 Mayıs-5 Mayıs gözaltı

KAPICI çocuğu, servis şoförü, ilaç almak için sokağa çıkan kanser hastası, iki avukat ve diğerleri, önce 250, sonradan 171 kişi, 1 Mayıs nedeniyle gözaltında.
1 Mayıs’ta başlayan gözaltılar 5 Mayıs sabahı saat 06.00’da sona eriyor. Gözaltı süresi üç kez uzatılıyor. 1 Mayıs’ta gözüne çarpan kim varsa, polis topluyor, “terörist olabilir” bakışıyla.
İstanbul’da iki yüz avukat dört gün boyunca sabahlara kadar adliyede bekliyor. Gözaltında tutulanlar bir türlü adliyeye getirilmiyor. Sonuçta beş tane başsavcı vekili geliyor ve 171 kişinin hepsi serbest bırakılıyor.
Beş gün boyunca gözaltında gözdağı.

Umut Oran Cemil Çiçek

CHP milletvekili Umut Oran Meclis Başkanlığı’na 17 Aralık yolsuzluk iddialarını içeren yedi soru önergesi veriyor. Başkan Cemil Çiçek, “TCK’ya uygun değildir” diyerek, önergeleri geri gönderiyor.
Oran’ın itirazına karşı, Çiçek görüşünde ısrarlı, Oran şimdi “görevini kötüye, takdirini yetkisi dışında kullandığı” iddiasıyla Çiçek hakkında İdare Mahkemesi’ne başvuruyor. Sonuç alamaz ise, Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. 17 Aralık yolsuzluk iddialarıyla kalmayacak.

Yazarın Tüm Yazıları