Zirrat'ın hasatı dostluk oldu

Güncelleme Tarihi:

Zirratın hasatı dostluk oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 20:33

Yarın Konya Atatürk Stadyumu'nda Galatasaray ile Konyaspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesi öncesinde iki takımın teknik direktörleri ve kaptanları basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısına dostluk havası hakimken Ertuğrul Sağlam toplantının sonunda Roberto Mancini'ye isminin yazılı olduğu bir Eskişehirspor forması hediye etti.

Haberin Devamı

Galatasaray kaptanı Sabri Sarıoğlu, sarı kırmızılıların son oynadığı kupa finali olan 2005'de de sahada olduğunu hatırlatarak "2005'deki kupa finalini unutmak mümkün değil. O maçta da oynamıştım. Güzel bir maç olacak" dedi. Siyah kırmızılı ekibin kaptanı Sezgin Coşkun ise 43 yıl sonra kupayı kazanma fırsatı yakaladıklarını belirterek "Kendi adımıza tarih yazmak istiyoruz" dedi.

Sarı kırmızılı ekibin İtalyan teknik patronu Roberto Mancini, Eskişehirspor'un zorlu bir ekip olduğunu ve finalin hiç kolay olmayacağını söyledi. Mancini, Muslera ve Drogba'nın finalde oynayıp oynamayacağı konusunda ise son kararın yarın sabah yapılacak antreman sonrasında belli olacağını söyledi. Ertuğrul Sağlam ise 43 yıl sonra kupa kaldırma fırsatını yakaladıklarını bunun da kendilerine motivasyon kazandırdığını belirtti ve kazananın dostluk olmasını istedi. Sağlam ayrıca Mancini'ye arkasında isminin yazılı olduğu 26 numaralı bir Eskişehirspor forması hediye etti.

Basın toplantısından satır başları şu şekilde;


Roberto Mancini
Çok mutluyum finalde olduğum için. Bu kupayı kazanmak istiyorum. Daha önce İtalya'da ve İngiltere'de kupalar kaldırdım. Çok kolay olmayacak. Eskişehirspor iyi futbol oynuyor. Antrenörleri çok iyi. Kendisi Bursaspor'a bir şampiyonluk yaşattı. Finalde favori yoktur ama kazanmak istiyoruz. Bunu yapmak istiyorsanız takım olarak iyi oynamalısınız. Dediğim gibi finalde favori takım yok. Ligde 3-0 yendik ama bu demek değil ki yarın kolay olacak işimiz...

Final için eksra bir motivasyona gerek yok. Zaten en üst seviyede olmalısınız. Eskişehirspor'un maçlarını izleme fırsatım oldu. Dürüst olmak gerekirse finalde en son karşılaşmak istediğim takımdı. Bizim avantajımız ligde ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Rakibimize de Avrupa'nın yolunu açmış oluyoruz.

Muslera ve Didier Drogba'nın yarın sabah son antrenmandan sonra durumları netlik kazanacak.


Ertuğrul Sağlam
Kupada yoğun bir programdan sonra final oynamanın keyfini yaşıyoruz. Biz öyle çok sık final oynayan ve kupa kaldıran camia değiliz. Abilerimiz 43 yıl önce kupa kaldırmış. Daha sonrasın bir başarımız yok. Yıllar sonra yeniden final oynamanın heyecanı içindeyiz. Futbolcu kardeşlerim yarın elinden geleni yaparak bizi onurlandıracaklar. Galatasaray'ın ne kadar önemli bir takım olduğunu biliyoruz. İnşallah yarın bize yakışan futbolla hasretimize son vermek istiyoruz. Dostluğun kazandığı maç olmasını diliyorum. Taraftarımız da yıllar sonra final oynamamnın mutluluğunu yaşasınlar. Kazanırsak rakibimizi incitmeden sevincimizi yaşayalım. Kaybettiğimizde de onları alkışlayarak rakimizi kutlayalım.

Bizim avantajımız uzun yıllar sonra kupayı kazanmak istemek. Galatasaray, Gençlerbirliği'ni yenerek bize Avrupa'nın yolunu açtı. Onlara teşekkür ediyoruz.


Zirratın hasatı dostluk oldu


Sabri Sarıoğlu
Yarın herkes bu heyecanı yaşayacak. Çekişmeli ve güzel bir maç olsun. Kazanmak için sahada ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Rakip takım arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Ligde şampiyonluğu kaçırdık. Kupayı kazanarak taraftarımızın gönlünü almak istiyoruz. İnşallah 9 seneden sonra kupayı kaldırırız. 2005'deki kupa finalini unutmak mümkün değil. O maçta da oynamıştım. Güzel bir maç olacak

Gençler maçında kabus gördük sonra uyandık. Bizim hedefimiz ikinci olmak. Malum Fenerbahçe ceza aldığı için Avrupa'ya direk gideceğiz.

İnşallah hocam yarın izin verirse seve seve çıkıp oynamak isterim. Futbolcu hocanın kararlarını biraz hisseder. Bazı hocalar hafta başınn belli eder kimin oynayacağını. Mancini böyle değil. Daha hala kafasındaki 11'i bilen yok. Bu futbolcuyu heyecanlandırıyor. Sabırla ve merakla kimin oynayacağını bekliyoruz.


Sezgin Coşkun
Biz çok heyecanlıyız. 27 yıl sonra final oynayacağız. 43 yıl sonra da kupayı kazanma fırsatı yakaladık. Kendi adımıza tarih yazmak istiyoruz. Maçın centilmence geçmesini istiyoruz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Üç dört haftadır ligde iyi oynamıyorduk. Performans düşüklüğümüz oldu. Biz biraz da kupaya odaklanmıştık. O yüzden bu düşüş yaşandı. Biz Konya'da daha önce Aydın'ı yenerek süper lige çıkmıştık. Yine bir finalde kupayı kaldırmak için Konya'yı istedi taraftarımız.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!