GECE ULAŞIMI BAŞLIYOR

Başkent'te gece ulaşımı olmamasını Ankara Hürriyet'te defalarca gündeme getirmiştik.

Haberin Devamı

Hatta bir dönem konuyla ilgili yazı dizisi bile hazırlamıştık.
300 bin civarında üniversite öğrencisinin bulunduğu, yabancı misyon temsiliklerin yer aldığı ve birçok sosyal aktivitenin düzenlendiği Ankara’da gece ulaşımının olmaması elbette bir eksiklik.
“Gece ulaşımının kente maddi yükünü de göz önünde bulundurarak bir çözüm bulunamaz mı?” sorusu 30 Mart seçimleri öncesinde üç adaya da yönetilmişti.
CHP’nin adayı Mansur Yavaş, MHP’nin adayı Mevlüt Karakaya seçilmeleri halinde gece ulaşımına başlayacaklarınının sözünü vermişti.

SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERMİŞTİ

Seçim döneminde diğer iki adayın gece ulaşımı sözü hatırlatıldığında Gökçek şöyle demişti:
“Ankara’da 330 hattımız var. 330 hattımıza saat başı araç çıkartmış olsak bizim belediyemize gelecek yükü siz hesap edin. Bizim belediyemiz inanılmaz bir şekilde zarar ediyor. Seçimlerden sonra hemen söz veriyorum gece uygulamasına başlayacağım. Ve o hatların günlük olarak gelen raporlarını bir hafta boyunca gazetecilere göndereceğim. Hangi hatta araba çıkmış ve o arabaya kaç kişi binmiş. Ortalama o arabaya 20 kişi binsin gece hatlarına devam edeceğim.”

Haberin Devamı

ORTALAMA 20 YOLCU ŞARTI

Seçimin üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen bir hareket olmayınca, “Sayın Başkan gece ulaşımını unuttunuz mu?” diye sordum.
Gökçek de seçim öncesi verdiği sözü tutarak önümüzdeki haftadan itibaren gece ulaşımına başlayacaklarını söyledi.
Gökçek başlatacakları uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi:
“Seçim öncesi gece ulaşımıyla ilgili sözümü önümüzdeki hafta hayata geçireceğiz. Gece 12’den sonra saat başı otobüs kalkacak. Sekiz metropol ilçede(Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Altındağ, Etimesgut, Sincan, Gölbaşı) bir hafta süreyle gece ulaşımını deneyeceğiz.
Her ilçede çalışan 4 hat olacak. İlçelerin merkezi noktalarına ulaşım sağlanacak. Bir hafta boyunca saat başı otobüslerde ortalama 20 yolcuyu yakalayabilirsek devam edeceğiz. Eğer yolcu ortalamasını yakalayamazsak eski düzene döneceğiz.”

RAYLI SİSTEM OTOBÜSE BAĞLI

Metro ve Ankaray’da gece ulaşımının olup olmayacağı soruma ise Gökçek, “Raylı sistemde gece bakımları oluyor. Önce otobüsü bir görelim ona göre bir ihtiyaç oluşmuşsa onu ayrıca değerlendiririz” yanıtını verdi.
Her hatta ortalama 20 yolcu olur mu, bilinmez. Ancak eğer bu sayı yakalanamazsa bile konu rafa kalkmamalı.
20 yolcu bulunamazsa bile en azından sosyal aktivitelerin yoğunlaştığı cuma ve cumartesi akşamları için yol aranmalı.

Yazarın Tüm Yazıları