Rotary Tiyatro ödüllerini verdi

Güncelleme Tarihi:

Rotary Tiyatro ödüllerini verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:13

BOSTANLI Rotary Kulübü tarafından düzenlenen “1. Rotary Tiyatro Ödülleri” Han Tiyatrosu Ünal Gürel Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

2013-2014 sezonu boyunca İzmir'de sahnelenen 30 oyun, Bostanlı Rotary Kulübü Sanat Komite Başkanı ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Rüçhan Gürel'in başkanlığındaki jüri tarafından yapılan bir yıllık çalışma sonucunda ödenekli tiyatrolar ve özel tiyatrolar olmak üzere iki ayrı grupta 16 kategoride ödül alacak isimler belirlendi. 29 isim, 2 oyun ve bir özel tiyatro ödüle layık görüldü.

Gecede en başarılı kadın ve erkek oyuncu, en başarılı yardımcı kadın ve erkek oyuncu, prodüksiyon, yönetmen, dramaturg, sahne müziği, koreografi, ışık tasarımı ve kostüm tasarımı, dekor ve umut vaad eden genç oyuncu dallarında ödül verildi.

İzmir Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Son Çığlık” ile Yenikapı Tiyatrosu’nun “İsyan” oyunları en başarılı prodüksiyon ödülüne layık görülürken, ödenekli tiyatrolarda İDT’den Ayşe Emel Mesçi “Son Çığlık” ile “En Başarılı Yönetmen” ödülünü, aynı ödüle özel tiyatrolarda Han Tiyatrosu’ndan “Çirkin” adlı oyunla Semih Çelenk aldı. Yılın kadın oyuncuları ise Ceyhan Gölçek ve Yasemin Şimşek Tüzün oldu. Ozan Yıldırım ile Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu’ndan Yılmaz Tüzün en başarılı erkek oyuncu seçildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl vefat eden, Türk tiyatrosu tarihini yazan duayen sanatçı ve İzmir Devlet Tiyatrosu eski Müdürü Fikret Tartan jüri onur ödülüne layık görüldü. Tartan adına ödülünü alan eşi Melek Tartan’ın gözyaşları izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!