Sanayici ‘Yol’suzluğa çare arıyor

Haberin Devamı

YOLSUZLUK öylesine hayatımıza girdi ki, neredeyse gerçekten yola ihtiyacı olanlar bile yanlış anlaşılma korkusuyla, “Yolsuz kaldık. Derdimize çare” diyemeyecek. Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 50 yıldır tanıdığım bir dostumu ziyaret için İTOB Organize Sanayi Bölgesi’ne gittim. Havalimanı kavşağındaki Menderes sapağı üzerinden gittiğim Tekeli köyü yakınlarındaki İTOB’un kendisi bir cennet, ama yolları cehennem.
Yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı İTOB’da 100’den fazla fabrika aktif olarak faaliyette. Her biri modern yatırımlarıyla dikkatleri çeken, elektronikten demir çelik ve gıdaya pek çok sektör için yan sanayi malları üreten bu fabrikalara sanayinin kılcal damarları dersek yalan olmaz. Örneğin benim arkadaşımın fabrikası Egeli Polisaj’da otomotivden mobilyaya pek çok sektörde imalat sanayisinde kullanılan çok önemli bir malzeme olan aşındırma elemanlarının üretimi yapılıyor. Bölgeyi gezerken otomatik kapı sistemlerinden tarım ve hayvancılık sektörü için hayati önem taşıyan süt sağma makineleri üretimine kadar çok renkli bir üretim yelpazesi dikkatimi çekti.
Bölgedeki çeşitli kuruluşların yöneticileriyle sohbet ederken İTOB’da ortak sorunun yol olduğunu anladım. Kendim gelirken de iki aracın yan yana geçemediği köprülerden, köylerin içinden, evlerin, kahvelerin, okul bahçelerinin önündeki yollardan geçip, “Organize sanayi sitesinin yolu böyle olmaz” diye düşünüp bir ara yolumu kaybettiğimi sanmıştım.

Haberin Devamı

Gözler Aziz Başkan’da

İTOB’lu sanayiciler, “Bölgedeki firma sayısı arttıkça mal getirip götüren TIR’ların trafiği, çalışan sayısı giderek artıyor. Köylerden geçerken bir kaza olacak diye ödümüz kopuyor. Köylü de rahatsız, ama her köyden birçok kişi buradaki fabrikalarda çalıştığı için fazla bir şey söyleyemiyorlar. Yolu kendi paramızla yapmaya talip olduk. Projemiz de hazır. Ama su havzası diye izin verilmiyor. O zaman organize sanayinin burada kurulmasına neden izin verildi? Yaklaşık 8 yıldan beri faal durumdayız. Bu fabrikaları söküp gidemeyeceğimize göre yol sorununa bir çözüm bulunmak zorunda” diyor.
İTOB’lu sanayiciler yeni başkanlık dönemini tebrik için Kocaoğlu’nu ziyaret ederken konuyu gündeme getireceklerini söylüyor. Bakalım, kadrolarını gençleştirerek yeni bir döneme hazırlanan Başkan Kocaoğlu bu kez çözüm bulabilecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları