Cimnastik Türkiye Şampiyonası başladı

Güncelleme Tarihi:

Cimnastik Türkiye Şampiyonası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 13:29

"Okul Sporları Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası", Bolu'da düzenlenen törenle başladı. Şampiyonaya, 36 ilden yaklaşık 500 sporcu katılıyor.

Haberin Devamı

Bugün kadın sporcuların mücadele edeceği şampiyona, yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek. Cimnastik Federasyonu Bakanı Suat Çelen, yaptığı açıklamada, illerde düzenlenen elemelerde başarılı olan sporcuların şampiyonaya katıldığını belirtti.

Önemli bir müsabakayı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çelen, "Bu şampiyona, bizim açımızdan organize edilen en zor müsabaka. Bir yarışmada 500 sporcunun yarışmasını organize etmek gerçekten çok zor. Bunun için 2 ya da 3 salon gerekiyor. Bolu'da da 2 salonun yan yana olmasından dolayı yarışmayı burada yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Çelen, Türkiye'nin en büyük madalyalarından birini kazanan ve geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Murat Canbaş'ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bolu'da yıl sonunda Murat Canbaş Uluslararası Oyunları düzenlenecek. Hedefimiz, Bolu'ya Murat Canbaş adı altında uluslararası turnuva düzenlemek. Daha sonra da bu organizasyonu dünya kupası haline getirebilmek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!