Kocaoğlu yeni kadroyu açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu yeni kadroyu açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 01:28

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni dönem kadrosunu, danışmanlarını ve çalışma yöntemini açıkladı.

Haberin Devamı

Sözleşmeli çalışan ve devlet memurluğuna geçiş yapan kadroları yetkilendirerek kadroyu gençleştirdiklerini belirten Kocaoğlu, daha verimli çalışmak için belediye içindeki birimlerle, kentteki dinamiklerin yeralacağı Ulaşım, Yatırım, Projeler, Şirketler Kurulları oluşturacaklarını söyledi. Konuşulan değişikliklik daha çok yeni oluşturulan kadrolar ve daire başkanlıklarında yapıldı. Genel Sekreter Yardımcıları düzeyinde sadece Tülay Azeri'nin Temmuz'da emekli olacağı belirtilip yerine Aysel Özkan vekaleten atandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart Seçimleri'nden sonra merakla beklenen kadro değişiklikleri ve yeni dönemde birlikte çalışacağı kadrosunu açıkladı. Kocaoğlu, Başkanlık Danışmanı olan İlhan Tekeli ve Mehmet Ural ile yola devam edeceklerini söyledi. Kocaoğlu, yeni dört danışmanını da açıkladı. Kent ağları konusunda deneyimli olan Çankaya Belediyesi eski Başkanı Bülent Tanık'ın danışmanlık kadrosunda yeralacağını ve Akdeniz Akademisi'yle ilgili çalışacağını belirten Kocaoğlu, daha önce Dokuz Eylül Senfoni Orkestra Şefliği de yapan Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı'nın kültür ve sanat konusunda danışmanlık görevini yürüteceğini açıkladı. Proje yarışması birincisi Adnan Saygun Kültür Merkezi'nin mimarı Tevfik Tozkoparan'ın kıyı projesiyle ilgili, Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi, Yarımada Proje Yarışması birincisi projesinin sahibi ve İZKA'ya Yarımada Stratejik Planını hazırlayan Koray VeliBeyoğlu'nun da da yarımada projesi ve yürütülmesiyle ilgili danışmanlık olarak görev verildiğini dile getiren Kocaoğlu, eski danışmanlar Urla Belediye Meclis üyesi seçilen eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve kültür konusunda danışmanlık yapan Serkan Ada'nın yeni dönemde kadrolarında olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

GENÇLEŞTİRME BAŞLADI
Kocaoğlu, yaptıkları ve devam edecekleri ana değişikliğin ise kadro gençleştirmesi olduğunu açıkladı. Memur yapma yetkileri olmadığı için kadroyu yıllardır genleştirmediklerini belirten Kocaoğlu "Sonra sözleşmeli memur aldık. Sözleşmeli memurlar daha sonra bir kararla devlet memuru oldu. Belediyeler ve diğer devlet kurumlarında, memur olunmadan imza atma yetkisi verilmez. Hatta müdürlük gibi görevlerde 10 yılık devlet memurluğu veya eşdeğer göreve yapılması gerekiyor. Biz Daire Başkanlığı'nın altında sözleşmeliyken devlet memurluğuna hak kazanan, belediyeciliği öğrenen, 10 yıldır tabanda yetişen, konusunda başarılı olan genç kadroyu, müdür ve ekip başı düzeyinde hem idari hem teknik kadroda değerlendiriyoruz. Bu genç arkadaşlarla kadro oluşturuyoruz. Kadro değişikliğinin en ilginç taraf bence budur. Genç kadrolarla takviye edilmiş bir yönetim kadromuz oluyorö dedi.

Haberin Devamı

VERİMLİ ÇALIŞMA KURULLARI
Aziz Kocaoğlu, yeni dönemde daha verimli çalışmak için hem belediyle bünyesinde hem de kentliyle birlikte yönetim için çeşitli koordinasyon birimleri, kurulları oluşturamaya başladıklarını açıkladı. Ulaşımla ilgili ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, METRO gibi şirketlerin yönetim kurulu başkanları, genel müdürleri, belediyenin ulaşım daire başkanın da yeralacığı Ulaşım Koordinasyon Kurulu, belediyenin 11 şirketinin genel müdürleri, yönetim kurulu başkanlarının bulunacağı Şirketler Koordinasyon Kurulu, projesi veya ihalesi bitmiş yatırımları koordine edecek İZSU, ESHOT, belediyenin daire başkanlarını yeralacağı Yatırımlar Koordinasyon Kurulu, İnciraltı, Yarımada planlaması kıyıda yapılacak çalışmalar gibi kentin önemli projeleriyle ilgili üniversiteler, meslek odaları, kanaat önderlerinden oluşacak, konusuna göre genişleyip, daralacak Proje Üretim ve Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu ise Eylül ayından itibaren yeniden toplanacak.

Haberin Devamı

TRANSFER BÜROKRATLAR DENEYİMLİ
Başkan Kocaoğlu, Ankara'nın Çankaya Belediyesi'nden üç, Bornova Belediyesi'nden ise bir bürokratı transfer ettiklerini söyledi. Yıllardan beri başta Bornova olmak üzere Konak, Karşıyaka gibi oturmuş kadrosu olan belediyelerden transfer yaptıkların dile getiren Kocaoğlu "İhtiyaçlara göre biz de ilçe belediyelere bürokrat veriyoruz. Bu kez İzmir dışından üç arkadaş geldi. Belediye dışından transferi yeğlemiyoruz. Belediyecik ayrı bir iştir. Devlet memurluğu ve özel sektör arasında bir durum. Belediyeciliğin okulu yok. Ancak belediyede çalışarak öğreniliyor. Deneyimli, Türkiye'nin en büyük ilçe belediyesinde görev yapmış başkan yardımcılığında bulunmuş üç arkadaşı Daire Başkanı olarak getirdik. Umarım verim alırızö dedi. Kocaoğlu, Ankara'dan gelen Buğra Gökçe'nin Fen İşleri ve Altyapı Daire Başkanlıkları, Funda Erkal Öztürk'ün Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı, Aytuğ Bağcıoğlu'nun ise Sosyal Projeler Daire Başkanı olduğunu söyledi. Bornova Belediyesi'nden gelen Şule Kök'ün ise Yapım İhaleleri Daire Başkanlığına atandığını açıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ DÖNEM KADROSU

Kocaoğlu, tek tek Genel Sekreter Yardımcılığı ve Daire Başkanlığı kadrolarında görevlerine devam eden ve yeni atanan isimleri açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey'e bağlı daire başkanlıkları: Mali Hizmetler Daire Başkanı Aydın Güzhan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Rıza Kayacık, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Barış Karcı, Satın Alma Dairesi Başkanı Mehmet Sayar, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Saadet Saatçioğlu, İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Hakan Öztürk, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Levent İşler.

Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu'na bağlı daire başkanlıkları: İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Zeliha Demirel, Harita ve CBS Daire Başkanı Kubilay Yıldırım, Etüt ve Projeler Başkanı Hülya Arkon, Kentsel Dönüşüm Suphi Şahin, İmar Denetim Dairesi Başkanı Perihan Utan, Emlak Yönetimi Daire Başkanı Nejat Güçlü.

Haberin Devamı

Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek'e bağlı daire başkanlıkları: Fen İşleri Daire Başkanı Buğra Gökçe, Altyapı Hizmetleri Daire Başkanı vekaleten Buğra Gökçe, Ulaşım Daire Başkanı Fidan Arslan, Banliyo ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Ünal Dağlı, Makine ve İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Baki Çelikdemir, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Lale Baysel.

Genel Sekreter Yardımcısı Tülay Azeri, yıllık izinleri bitiminde Temmuz ayında emekli olacak. Temmuz ayına kadar vekaleten bu görevi yürütecek olan Aysel Özkan, Temmuz ayında asaleten atanacak. Özkan'a bağlı daire başkanlıkları:Yapım İhaleleri Daire Başkanı Şule Kök, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serpil Keskin, Kültür ve Sanat Daire Başkanı Funda Erkal Öztürk, Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hilmiye Çarıkçı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Pınar Meriç, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar.

Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç'e bağlı daire başkanlıkları:
İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, Zabıta Dairesi Başkanlığı'na vekaleten Hakan Öztürk, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Devran, Bilgi işlem Dairesi Başkanı Güler Sağıt, Atık Yönetimi Daire Başkanı Sibel Çoban, Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hülya Şahin.

Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürlüğü'ne Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek'i atadıklarını, Canbek'in Genel Sekter Yardımcılığı görevini de yürüteceğini belirtti. Fen İşleri Dairesi eski Başkanı Fazıl Ölçer'i ve ESHOT hukuk müşaviri Figen Seyis'i ESHOT Genel Müdür Yardımcılığı görevine atadıklarını belirten Kocaoğlu, Bayındır Belediye Başkan aday adayı olan eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk'u belediye şirketi ÜNİBEL Genel Müdürlüğü görevine getirdiklerini söyledi. İZSU'de yöneticilerin değişmediğini Yönetim Kurulu onayından sonra yeni daire başkanlıkları kurulacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!