AOÇ’de vasiyet davası

Güncelleme Tarihi:

AOÇ’de vasiyet davası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:00

Beş meslek odası ve Ankara Barosu, "Atatürk'ün çiftliğe ilişkin şartlı vasiyetinin ihlalinin tespiti ve müdahalenin men'i" talebiyle Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açtı.

Haberin Devamı

Dava; Ankara Barosu, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi adına ortak açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) 5 Mayıs 1925'te kurulduğunu bildirdi ve bugün 89 yaşına bastığını ifade etti.

ARAZİ HALKTAN KOPARILDI

Çiftliğin, 1937'de Atatürk tarafından şartlı olarak Hazine'ye ve halka emanet edildiğini savunan Candan, son dönemdeki yapılaşmalar ve tahsislerle çiftliğin halkın kullanımından kopartıldığını ifade ederek, buna karşı şartlı vasiyeti ihlal davası açtıklarını bildirdi. Candan, "Siz, kendi mal varlığınızı, topraklarınızı şartlı olarak devlete bağışladığınızda, devlet yöneticileri bu şartları ihlal ederek bağışınızı talan eder, yokederse ne yaparsanız, biz de onu yapıyoruz" dedi. Basın açıklamasına katılan davacı örgütlerin temsilcileri de davaya destek verdiklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!