Mayısta 4.5 milyar liralık yeni gayrimenkul satışa çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Mayısta 4.5 milyar liralık yeni gayrimenkul satışa çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2014 01:07

YILIN ilk çeyreğini geride bırakan inşaat sektörü ikinci çeyreğe hareketli giriyor. Nisan boyunca yatırım değeri 3.5 milyar lirayı geçen projeleri vitrine çıkaran gayrimenkul şirketleri, mayısta 10 bin yeni konutu satışa sunacak. Bir ay içinde tanıtılacak konut projelerinin yatırım bedeli 4.5 milyar lira.

Haberin Devamı

İNŞAAT sektörü yılın en hareketli günlerini yaşıyor. Yeni projelerini satışa çıkarmak için 30 Mart yerel seçimlerini bekleyen inşaat şirketleri son 2 ayda atağa geçti. Nisan ayı boyunca 3.5 milyar değerinde konut ve ofis projelerini vitrine çıkaran şirketler mayıs ayına da hareketli başladı. Şirketler, 30 gün boyunca İstanbul, İzmir ve Ankara’da 10 bin konut ve ofisi satışa sunacak. Gayrimenkul şirketlerinin mayıs projelerinin toplam yatırım bütçesi ise 4.5 milyar lirayı buluyor.

SATIŞLAR ARTTI

2013’ün son ayları ve 2014’ün ilk aylarının durgun geçtiğini belirten gayrimenkul şirketi temsilcileri, son 2 ayda satışların yaklaşık 2 kat arttığını dile getirdi. Sektörün yılın en iyi dönemine girdiğini belirten inşaat patronlarına göre 2014 yılındaki toplam konut satışı, 2013 yılında olduğu gibi 1 milyon sınırını aşacak.

MAYIS PROJELERİ

Haberin Devamı

-DAP Yapı 2 milyar lira hasılat beklediği ‘İstanbul Marina’ projesini 12 Mayıs’ta tanıtacak. Kartal’ın ikinci merkezi olarak adlandırılan projede konutun yanında otel, ofis, alışverişe caddesi, marina, hızlı tren, özel okul ve hastane de olacak.

-BUGÜNE kadar 7 binden fazla konut üreten Özyurtlar İnşaat, 5 Mayıs’ta 2.519 dairelik Nlogo projesini satışa sunacak. 3120 bin metrekare inşaat alanı ve 12 bin metrekare ticaret alanına sahip proje için 300 milyon dolar yatırım yapılacak.

-SUR Yapı Gaziosmanpaşa’daki 242 konutluk yeni projesini mayıs ayına yetiştirmeye çalışıyor. 150 milyon lira yatırım değerine sahip projelokasyon avantajı ile öne çıkarken 1+1’den +1’e kadar değişik konut tiplerine yer veriliyor.

-MAKRO İnşaat ve Akyapı Ortak Girişimi Kayaşehir’de hayata geçirilen Seyran Şehir projesini 6 Mayıs’ta satışa sunacak. 220 konut, 63 dükkandan oluşan projenin yatırım değeri 200 milyon lira. Şirket yılın ikinci yarısında 1 milyar 400 milyon lira değerinde bir proje daha hayata geçirecek.

-DUMANKAYA İnşaat Sancaktepe’de 800 konuta yer verdiği yeni projesini bu ay vitrine çıkaracak. 66 dönüm arsada 3 etap halinde inşe edilecek proje için 135 milyon yatırım yapılacak.

Haberin Devamı

-SİNPAŞ Yapı Sancaktepe’de doğal bir yaşam konsepti ile kurguladığı 291 konutluk Köyceğiz projesinde satışlara başladı. Projenin lokasyonu, yakın çevresindeki okulları, hastaneleri ve bölgede inşası devam eden ve Mayıs 2015’te devreye girecek metro ulaşımıyla öne çıkıyor.

-KELEŞOĞLU İnşaat - Eba İnşaat Ortaklığı, Küçükçekmece’deki Cennet Koru projesi için düğmeye bastı. 408 konut ve 25 mağazaya yer verilecek proke için 120 milyon lira yatırım planlanıyor.

-SİNPAŞ GYO, Ankara’da 225 daireden oluşan İncek life Blue projesi için çalışmalarını sürdürüyor. 86 bin metrekare yeşil alana yer verilen proje, 6 bin ağaçla yeşillendirildi.

-DORUK GYO Şehircilik, Avcılar’da 100 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği Allure Tower projesini satışa çıkardı. 400 dairelik projenin Aralık 2015’te tamamlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

-İŞ dünyasındaki deneyimlerini gayrimenkul sektörüne taşımak amacıyla İzmirli iş adamları tarafından 2012 yılında kurulan Mistral Yapı, Mistral İzmir projesini hayata geçiriyor. 2 kuleden oluşan İzmir projesi 8 Mayıs’ta tanıtılacak.

-DÜNYANIN en büyük 250 müteahhit firması arasında yer alan Ankara kökenli Yengün İnşaat, İstanbul pazarına Bomonti’deki butük projesi ile giriş yapacak. Ferko İnşaat ise Levent’te ofis proje hayata geçirecek.

Yabancılar 3 ayda 3 bin 640 konut aldı

TÜRKİYE’deki gayrimenkul pazarına ilgisi artan yabancı yatırımcılar yılın ilk çeyreğinde Türkiye’den 3 bin 640 konut satın aldı. Söz konusu rakam geçen yılın aynı döneminde 2 bin 566 olarak gerçekleşmişti. Türkiye böylece yılın ilk 3 ayında geçen yıl 12 bin 181 olan yabancılara yapılan konut satışının, yüzde 30’unu gerçekleştirmiş oldu. Sadece mart ayında Türkiye’den bin 362 konut satın alan yabancılar, bu ayda 478 konutla en çok İstanbul’u seçti. İstanbul’u, 459 konut satışıyla Antalya izledi. Yabancıların, şubat ayında satın aldıkları bin 71 konut içinde en çok tercih ettikleri il ise 400 konutla Antalya oldu. Antalya ilini ise 301 konut satışla İstanbul takip etti.

Haberin Devamı

Yüzde 70’ini sattı

BAKYAPI, 170 milyon lira yatırımla Esenyurt’ta hayata geçirdiği İstanbul Prestij Park projesinin yüzde 70’ini sattı. Son 300 dairenin satışa sunulduğu projenin yüzde 20’si yabancı yatırımcılara satıldı. Yaklaşık 350 bin metrekare alanda 2 bin 392 konuttan oluşan projede 26 blok bulunuyor. En küçük dairenin 90 metrekareden başladığı projede, daire fiyatları 159 Bin TL’den başlıyor. 3+1 dairelerin fiyatı da 199-27 binTL aralığında değişiyor. İlk etabı Aralık 2014’te teslim edilecek olan proje, yüzde 1’lik KDV avantajı ile de dikkat çekiyor. Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, projenin henüz tamamlanmadan yüzde 35 prim yaptığını, yaşamın başlamasıyla birlikte yüzde 70-80’lik prim beklediklerini ifade etti. Bakgör, satışı süren projede tapuların hemen teslim edildiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ödemeler 1 yıl sonra başlıyor

MAR Yapı’nın Bayramoğlu’nda inşa edilen G Marin Managed by Divan, yeni kampanyasıyla konut sahibi olmayı kolaylaştırırken, gayrimenkul sektörüne de hareketlilik getirmeyi hedefliyor. Stüdyo, 1+1 ve 2+1 konutların satışını yapan G Marin Managed by Divan’da satışı yapılan evlerin tapusu hemen verilerek teslim edilirken, 89 bin TL’den başlayan fiyatlar, 60 ay 0.69’dan başlayan faiz oranları, taksitleri bir yıl sonra ödemeye başlama imkanıyla yatırım fırsatı sunuluyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13 dakika, Marmaray’ın Bayramoğlu istasyonuna 3 dakika mesafede yer alan projenin yüzde 65’i satıldı ve ilk etapta yaşam başladı.

SATILIK VE KİRALIK KONUT İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!