Kocasından nefret Ettiği için paraları yakan kadın

BAŞLIĞI okuyunca herhalde “Kocasından nefret eden milyonlarca kadın var.

Haberin Devamı

Nefret olayını normal karşılıyoruz ama paraları yakmak neyin nesi?” diye düşündünüz.
Haklısınız..
Ben de öyle düşündüm ve ayrıntılarını merak ettim.
Bakalım, okuyunca ne düşüneceksiniz?

BİR TRAFİK KAZASI

Elindeki Hürriyet Gazetesi ile birlikte odama giren, düzgün giyimli hanımefendi sordu:
- Eşi ve kocası ölen dul kadınlara aylık bağlanması ile ilgili yazılarınızı okudum. Babam 5 yıl kadar önce ölmüştü ve memur emeklisiydi. Bir ay önce bir trafik kazasında ölen eşim ise üst düzey kamu görevlisiydi. Ev hanımıyım. Her ikisinin de ücret dökümünü getirdim. Bu durumda, bana aylık bağlanması nasıl olur?
- Babanız ve eşiniz, devlet memuru olduğu için her ikisinden de size maaş bağlanamaz. Bu durumda, en yüksek olan aylığı seçmeniz daha anlamlı. Babanızdan 1.000 lira civarında, eşinizden ise 3.000 lira civarında bir aylık bağlanır. Bu durumda, eşinizden bağlanacak aylığı seçmeniz daha anlamlı.

Haberin Devamı

1.000 TL’Yİ SEÇİYOR

Kadın, anlattıklarımı dikkatle dinledikten sonra, başını sallayarak;
- Hayır, babamdan bağlanacak aylığı tercih edeceğim
dedi. İnanılır gibi değildi. Dayanamayıp nedenini sorduğumda, aldığım yanıt ilginçti;
- Kocam trafik kazasında öldü. Kaza geçirdiğinde, yanındaki genç kadın da öldü. Meğer beni aldatıyormuş ve yıllardır onunla berabermiş! Ölümüne değil, o kadınla beni aldatmasına üzüldüm. Şimdi, beni aldattığı için nefret ettiğim eski kocamın yüksek aylığını almaktansa, babamın düşük aylığını tercih ederim.
dedi ve teşekkür edip gitti..
Sonra.. SGK’dan araştırdım. Ölen kocasına kızdığı için babasından daha düşük aylık bağlatmayı tercih eden çok kadın varmış!

Kızların babası ölürse

Ölen babası SSK’lı veya Bağ-Kur’lu olan, kendisi de SSK’lı veya Bağ-Kur’lu olarak çalışan bekâr veya dul kadına, babasından “yetim maaşı” bağlanmıyor.
Ölen babası Emekli Sandığı mensubu kamu görevlisi olan, kendisi de SSK’lı olarak 20 bin lira aylıkla çalışan ya da Bağ-Kur’lu olarak beş yıldızlı bir otelin sahibi veya fabrikatör olan bekâr veya dul kızına ise, “yetim maaşı” bağlanıyor!
Hayret değil hayretten de öte bir şey!..

Tava

Haberin Devamı

Karı-koca kahvaltı yaparken, kadın bir anda elindeki tavayı kocasının kafasına geçirir. Ne olduğunu anlamayan kocası şaşkınlıkla durumu sorar. Kadın: “Dün pantolonunu yıkarken içinde, üstünde Çiğdem yazan bir kağıt buldum.”
Bunun üzerine kocası “Karıcım o geçen gün üzerine bahis oynadığımız atın ismiydi” der. Bu açıklamayı yeterli bulan kadın pürneşe içinde kahvaltısına devam eder.
İki gün sonra yine kahvaltıda bu sefer daha büyük bir tava ile kocasının kafasına öyle bir vurur ki koca birkaç dakika kendinden geçer. Ayılınca karısına öfkeli bir şekilde “Yine ne oldu?” diye sorunca kadın cevap verir;
“Ne olacak... dün telefonla senin at aradı ve seni sordu!..”

Haberin Devamı

Çikolata ve köpekler

Çikolatanın köpekleri öldürdüğü doğrudur. Kalbine ve sinir sistemine zarar verir. Yarım kilo çikolata küçük bir köpeği öldürebilir.

Karısı ve annesi

Bir erkek, geç saate kadar eve gelmeyince:
KARISI;
“Bu saate kadar niye gecikti? Acaba bir trafik kazası mı geçirdi yoksa bir kadınla mı beraber? İnşallah birincisidir” diye düşünürmüş.
ANNESİ ise;
“Oğlum bu saate kadar niye gecikti? Acaba bir trafik kazası mı geçirdi yoksa bir kadınla mı beraber? İnşallah
ikincisidir” dermiş!..

Günün sözü

Kadın ya sever ya da nefret eder, ortası yoktur.
P.Syrus

Yazarın Tüm Yazıları