Gizem Akhan yine gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Gizem Akhan yine gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 10:32

Hollanda'da 44 Greenpeace eylemcisi göz altına alındı. Gözaltına alınanlar arasında daha önce Rusya'da tutuklanıp serbest bırakılan Gizem Akhan da olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Greenpeace eylemcileri bugün , Hollanda’nın Rotterdam kentinde Kuzey Buz Denizi’nin Rusya ’ya ait olan bölümünden çıkarılan ilk petrolü taşıyan Rus Mikhail Ulyanov tanker gemisine karşı eylem

Gizem Akhan yine gözaltına alındı
yaptı. Hollandalı güvenlik ajansı üyeleri, hem şişme botlarla barışçıl bir şekilde tankeri durdurmaya çalışan eylemcileri, hem de Greenpeace’in Rainbow Warrior gemisinin mürettebatını gözaltına aldı. Eylemcilerin bir kısmı ifadelerinin alınmalarının ardından serbest bırakıldı.

44 kişilik ekipte, geçtiğimiz yıl Rusya’da hukuksuz bir şekilde iki ay boyunca göz altında kalan Gizem Akhan ve Rusya’da gözaltında tutulan ekipten altı kişi daha bulunuyor. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılanlar arasında olan Akhan, serbest kaldıktan sonra “Kuzey Kutbu’nu tehlikeye atarak çıkarılan petrole ihtiyacımız yok. Gazprom ve diğer petrol şirketlerinin Kuzey Kutbu’nu bir fırsat alanı olarak görmekten vazgeçmeleri gerekiyor. Kuzey Kutbu ve gezegenin geleceği için çok geç olmadan harekete geçmeliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!