Sarıgül'den müdahale tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Sarıgülden müdahale tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 18:16

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla Taksim’e gitmek isteyen gruplara polis Beşiktaş’ta müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis ara sokaklara kaçan göstericilere gaz ile müdahale etti. Tazyikli su ve atılan gazdan etkilenen bir kadın zor anlar yaşadı. Kadına çevrede bulunan esnaf yardım etti.

Haberin Devamı

Barbaros Bulvarı’nda ki müdahale esnasında bir polisinde fenalaştığı görüldü. Polise arkadaşları yardım etti.

SARIGÜL BEŞİKTAŞ’A GİTTİ

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Barbaros Bulvarı’nda yürüyerek meydana gitti. Sarıgül polis müdahaleleri ile ilgili kısa bir açıklama yaparak, "Bu görüntüler Türkiye’ye yakışıyor mu? Oysa Taksim Meydanı’nı için herkes dileklerini, isteklerini çok güzel bir şekilde dile getirdi. Taksim’de halaylarla bütün işçi arkadaşlarım, bütün sivil toplum kuruluşları, isteklerini kamuoyu ile buluşturabilirlerdi. Bunlara izin verilmemesi gerçekten bir demokrasi ayıbı. 12 Eylül’de dahi böylesine bir olay, böyle bir zulüm yaşanmadı. Bu gerçekten iktidarın bir demokrasi ayıbıdır" dedi.

Sarıgül ardından 1 Mayıs için toplanan göstericilerle bir araya geldi.

MİLLETVEKİLİNİN TEPKİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı çıkan Barbaros Meydanı’nda ki polislerin yanına giderek tartıştı. Polisin kendisine milletvekili olduğunu söylediği halde vurmaya çalıştığını belirten Sarı’yı polisler sakinleştirdi. Sarı’nın yanına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise polis amirine, "MOBESE sisteminin başında kim varsa, bunu çok açık ve net biliyoruz. Ne zaman Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri buraya gelmişse bu muamele başlamıştır. Geçen dönemde bu böyleydi, bugünde böyle. Bununda hesabını soracağız" diye konuştu.

Öte yandan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’de Beşiktaş’a giden vekillerdendi.

ARA SOKAKLARDA MÜDAHALE

Beşiktaş’taki ara sokaklara kaçan göstericilere polis müdahale burada da devam etti. Beşiktaş’ta ara sokaklarda toplana göstericiler, polis müdahalesine taş havai fişek ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Polis grupları dağıtmak için TOMA ve gaz kullandı.

Müdahalenin ardından polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!