İskitler harabelerine zabıta müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

İskitler harabelerine zabıta müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 01:25

10 yıldır atıl halde bekleyen ve kentin en tehlikeli alanlarından biri haline gelen İskitler bölgesinde kaçak olarak kullanılan 30 depolama alanı, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince boşaltıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin de yer aldığı temizlik operasyonunda 30 işçi, 10 kamyon ve 3 kepçe çalıştı.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in ocak ayında, ‘Eskisini arar olduk’ manşetiyle İskitler’deki Demir ve Ata sanayilerinin içler acısı halini gündeme getirmesi, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi.
10 yıl önce kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra boşaltılan ancak mahkemelik olan MİA projesi nedeniyle yarım kalan sanayi bölgesinde; fuhuş ve hırsızlık olaylarının da arttığı iddia edilmişti.
Büyükşehir’e bağlı zabıta ekipleri, Demir ve Ata Sanayi’de ruhsatsız bir şekilde işgal edilen ve evsel atıkların bulunduğu yaklaşık 30 depolama alanına baskın yaptı. Çevik kuvvet ekiplerinin de destek verdiği temizlik operasyonunda 30 işçi, 10 kamyon ve 3 kepçe çalıştı.

İskitler harabelerine zabıta müdahalesi
İSKİTLER’DE FUHUŞ, GASP VE HIRSIZLIK KOL GEZİYOR

Kaçak yapıların kaldırılmasıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur; Demir, Ata, Büyük ve Yeni sanayi bölgelerinde bulunan iş yerlerinin yüzde 95’inin İvedik, Şaşmaz ve OSTİM’e taşındığını belirterek, “Bu bölgelerde kalan boş veya yarı yıkılmış yapılarda, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kaçak olarak kullanılan 30 civarında evsel atık depolama yerleri bulunuyordu. Bu yerler de çevre ve görsel kirliliğe neden oluyordu” dedi. Evsel atık depolama yerlerinin boşaltılması konusunda önce sözlü olarak uyarıda bulunulduğu, sonrasında ise bu depolama yerlerinin temizlenerek, evsel atıkların kamyonlara yüklenerek Mamak Çöplüğü’ne götürüldüğünü kaydeden Kemal Sonunur, denetim ve çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!