‘Oğlunun vakfı ne iş yapıyor’u şikâyet etmiş

Güncelleme Tarihi:

‘Oğlunun vakfı ne iş yapıyor’u şikâyet etmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 02:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘sehven’ gönderilen ‘şüpheli sıfatıyla ifade’ çağrısına neden olan şikâyetin sahibinin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bilal Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun 18 Ocak’ta Amasya Taşova’da yaptığı konuşma nedeniyle 24 Ocak’ta şikâyetçi olduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu, şikâyete konu olan konuşmasında, Başbakan Erdoğan’ın 17 Ocak’ta yaptığı ve 17 Aralık Operasyonu kapsamında ismi geçen oğlu Bilal Erdoğan’a ilişkin “Evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın, bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim” sözlerine atıf yapmıştı. Kılıçdaroğlu, “Hiçbir babanın çocuğunu evlatlıktan reddetmesini istemem. Ama Tayyip Erdoğan’a ‘Oğlunun vakfı ne iş yapıyor?’ diye soruyorum. Yolsuzluk yaptıysan adam gibi gidersin, mahkemenin kapısına alnın aksa orada hesabını verirsin. Elebaşı sensin. Ne söylediysen oğlun da onu yapmış. Taşova’daki Mehmet Efendi’den senin oğlunun ne ayrıcalığı var? Senin oğlunun ayrıcalığı; rüşvetleri toplama merkezinin başkanı olmasıdır” demişti.
CHP ise Kılıçdaroğlu’nu ‘sehven’ ifade vermeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir’i HSYK’ya şikâyet etti. Şikâyet dilekçesinde özetle şöyle denildi: “Milletvekili sıfatı ile yasama dokunulmazlığı bulunan CHP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma yürütülmesi ve buna ilişkin ifadeye çağırılması Anayasa’ya ve Adalet Bakanlığı İç Genelgeleri’ne aykırıdır. Bu nedenle açıkça hukuka aykırı işlem yapan Cumhuriyet Savcısı hakkında şikâyet yoluna başvurma ihtiyacımız doğmuştur. Açıkça hukuka aykırı bir şekilde soruşturma yürüterek Anayasa’nın 83. maddesine aykırı şekilde çağrı kağıdı düzenleyen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında soruşturma açılarak gereğinin yapılması diliyoruz.”

TAK DEYİNCE ŞAK DİYE

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Umut Oran da Bilal Erdoğan’ın şikâyetine ilişkin, “25 Aralık’ta yolsuzluk soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı, gitmedi. Kanunu çiğnedi. İfadeye çağıran savcı da sürüldü. ‘Türkiye’de savcılar bana dokunamaz ama benim isteğime herkese dokunur’ demek istiyor. Tak diye emredince hukuk kuralları bypass geçiliyor, savcı şak diye yapıyor. Savcının Başbakan’ın söylediği gibi cüppesini çıkarıp AKP rozetini takmasını bekliyoruz” dedi. CHP sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç ise “Bu kişi çeşitli fırsatlarla hükümetten yana, AKP’den yana tavır sergilemekten çekinmeyen ‘sehven savcı’ olan bir kişi. Bu tertip, kimlerin talimatıyla devreye sokulmuştur?” sorusuna yanıt istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!