Çocuklara okutmayın, RTÜK raporu yazıyorum

SEVGİLİ okur...

Haberin Devamı

Sizinle bir RTÜK raporu paylaşacağım.
Bu bakımdan yazıyı çocuklara okutmamanızı rica edeceğim.
“Nassı yav?” demeyiniz...
“Çocukları korumayı amaçlayan”, “erotizmsavar” nitelikli RTÜK, örneklerine ancak eskiden Beyoğlu’nda tezgâh altlarında satılan “Fırıncının Kızı” tarzı eserlerde rastlayabileceğiniz dille bir rapor hazırlamış.
Medyamızın “Rihanna ve Shakira’dan olay yaratan klip. Ouuvvvv ne ayıp!” bahanesine kuvvet çatır çatır kadın bedeni sergilemek için kullandığı bir videoklip var.
“Can’t Remember To Forget You” adlı şarkıya çekilen klibi “Ne olur ne olmaz” diyerek zaten “sadeleştirerek”, otosansür uygulayarak yayınlayan Dream TV yine de RTÜK’ün hassas ayarlarından kurtulamamış.

*

Ahlak ayarlarınızla oynamayınız, klibi bilemem fakat bu ifadeleri çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayınız.
Bu arada “fantezinin dibine vuran” raportörün de önünü açın; Rihanna, Shakira, Lady Gagagillerin sonraki kliplerinde veya “daha başka sektörlerde” senarist olarak kariyer yapabilir.
Rapora geçelim...

*

Haberin Devamı

Rapor, Shakira ve Rihanna’nın klipte “neler yaptığını” şöyle aktarıyor:
“Söz konusu klipte, Shakira, bir yatağın içerisinde, (yakın çekimle) ellerini sık sık bacaklarının arasına götürmekte, iki kadın sanatçı aynı yatağın içerisinde, vücutlarının yarısı açık biçimde, son derece açık saçık giysilerle ve ritmik hareketlerle kıvrılmaktadırlar...”
Bir yerlerde bir de “Ohş!” diyeymiş, tam olurmuş ya neyse...
Ardından, “raportör abi” bu klibi seyrettikten sonra bana “Nasıldı?” diye sorsalar hatırlayamayacağım “şehevi kıyafet detaylarına” geçiş yapıyor:
“Shakira kırmızı uzun püsküllü açık bir giysi ile Rihanna ise siyah tüllü mayoyu andıran açık bir kıyafet ile sırtını-kalçasını duvara sürterek/sürtünerek olumsuz görüntüler içerisinde ekrana gelmektedirler...”
Kalçayı duvara “sürtmek/sürtünmek” gibi en yüce bir ahlakla kaleme alınmış bu asil ifadelerin ardından da olaylar şöyle gelişiyor:
“Zaman zaman biri diğerinin sırtına yapışmış durumda özel bir yakınlık sergilemektedirler. Ayrıca bu sanatçılardan Shakira suyun içerisinde, transparan bir kıyafetle, uzun saçları göğüslerini örtüyor imajı verilerek, oldukça çıplak olduğunu da açıkça belli eder halde görüntülenmektedir...”

*

Haberin Devamı

Sen böyle yapan da raportör ve “üst kurul” durur mu Shakira hanım, durur mu ha?!
Durmaz tabii...
“Sergilenen erotik dans ve hareketlerin eşcinselliği de çağrıştıran ve özellikle çocuk ve gençler açısından rol model oluşturabilecek türden görüntüler olduğu dikkate alındığında...” diyerek ve 6112 sayılı kanunun 8’inci maddesinin ikinci fıkrasına abanarak vermiş cezayı, vermiş cezayı...
Dream TV’ye “üç kere 12 bin 500 TL”ye mal olan bu klip mi yoksa bu rapordaki ifadeler mi daha ahlaklıdır bilemedim.
Kararı size bırakmak niyetindeyim...

Yazarın Tüm Yazıları