MASAK’ta değişim

Güncelleme Tarihi:

MASAK’ta değişim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 01:56

MASAK Başkanı Mürsel Ali Kaplan görevden alındı. Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na atanan Kaplan’ın yerine asalaten İbrahim Hakkı Polat getiriliyor.

Haberin Devamı

REZA Zarrab’a yönelik soruşturma ile gündeme gelen Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) Başkanı Mürsel Ali Kaplan görevden alınarak Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na atandı. Kaplan’ın yerine MASAK Başkan Yardımcısı İbrahim Hakkı Polat getiriliyor. Polat’ın asalaten atanacağı öğrenildi. 17 Aralık operasyonunun başlaması ile 20 Aralık 2013 tarihinde yapılan ilk görevden alınanlardan birisi MASAK’ta Başkan Yardımcısı olan Faruk Elieyioğlu olmuştu. Maliye Bakanlığı’nda daha sonra görev değişiklikleri hızla devam etti. Mürsel Ali Kaplan’dan birkaç gün önce de Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci’nin görev yeri değiştirilerek yurtdışı bir göreve atanmıştı.
MASAK, 17 Aralık operasyonu döneminde; 2008-2010 yılları arasında MASAK’ın rapor yazdığı, bu raporda İran ile ilgili altın ticaretini ele aldığı, bunun üzerine de Reza Zarrab’la ilgili dosyanın hazırlandığı belirtilmişti. Daha sonra Zarrab’ın mal varlığına tedbir kararı kaldırılırken, İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda gerekçe olarak, “Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASAK) araştırma raporu alınmaması ve tedbir kararının hukuksuz olması” gösterilmişti. Mürsel Ali Kaplan, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda görev yaparken, 2009 yılında MASAK Başkanlığı’na getirilmişti.

Haberin Devamı

Kilci’nin yerine Ertürk

Gelir İdaresi Başkanlığı’na Vergi Denetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk geliyor. GİB Başkanlığından ayrılan Mehmet Kilci’nin Roma’ya ekonomi müşaviri olduğu, Kilci’nin yerine de Ertürk isminin kesinleştiği kaydedildi. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na (VDK) ise aynı kurumda Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Karakum’un getirileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!