MGK 2 ay önceki toplantıya göre bir adım ileri gitti

Güncelleme Tarihi:

MGK 2 ay önceki toplantıya göre bir adım ileri gitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 21:00

MİLLİ Güvenlik Kurulu’nun (MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapılan Nisan ayı olağan toplantısınının ana gündem maddesini hükümetin “Paralel yapılanma” olarak nitelediği Gülen Cemaati’nin faaliyetleri ve buna karşı alınan önlemler oluşturdu.

Haberin Devamı

TERBİRLER MASAYA YATIRILDI

İki ay önce Şubat ayı MGK toplantısının da ana gündemi Gülen Cemaati olurken, bu toplantıda sadece cemaatin yapılanmaları ve faaliyetleri değerlendirilmişti. Ancak bugünkü toplantıda buna ek olarak cemaate karşı alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığı görüşüldü, alınacak ek önlemler üzerine değerlendirmeler yapıldı. Toplantı sonrası yayınlanan bildiride Gülen Cemaaati’nin ismi açıkça belirtilmeden, “Toplantıda, halkın huzuru ve ülkenin güvenliğini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüş, ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanlamalar ve bunlara yönelik olarak alınan tedbirler değerlendirilmiştir” denildi. Toplantıda ayrıca Adalet Bakanlığı’nın Fethullah Gülen’in ABD’den iadesinin istenmesine yönelik yaptığı çalışmaların da masaya yatırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

TSK’NIN YENİDEN YAPILANMASI

MGK’nin diğer gündem maddeleri, Suriye, Irak, Mısır ve Filistin-İsrail bağlamındaki Ortadoğu sorunu başlıkları altında dış politik gelişmeler ile TSK’nın yeniden yapılanması ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ihalesindeki değişikliklerle ilgili çalışmalar oldu. Bu çalışmalar bildiriye, “Toplantıda, bölgesel ve küresel güvenlik ortamındaki gelişmelere uygun olarak ülkemizin ihtiyacı olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızca başlatılan savunma reformu çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir” ifadesiyle yansıdı. Öte yandan kayınpederinin İstanbul’daki cenaze törenine katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel MGK’da yer almadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!