Mide küçültme ameliyatıyla 6 ayda 95 kilo verdi

Güncelleme Tarihi:

Mide küçültme ameliyatıyla 6 ayda 95 kilo verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2014 00:00

Konya’da 250 kilo olan 46 yaşındaki Şükran Kutlu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde olduğu mide küçültme ameliyatının ardından 6 ayda 155 kiloya indi.

Haberin Devamı

Konya’da oturan ve evli 2 çocuk annesi Şükran Kutlu, 250 kilo olması nedeniyle yaşamında güçlük çektiği için 6 ay önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne müracaatta bulundu. Doktorların mide küçültme ameliyatını tavsiye etmesi üzerine Kutlu, ameliyat oldu. Kutlu, ameliyatın ardından 6 ayda 95 kilo vererek 155 kiloya düştü.

'HAYATA KÜSMÜŞTÜM'


Aşırı kilosundan dolayı yaşamında güçlükler çektiğini ve artık hayata küstüğünü ifade eden Şükran Kutlu, şunları söyledi:

”Ameliyattan önce odaya kapanmıştım, kimseyle görüşmüyordum. Yaklaşık 3 senedir dışarı çıkmıyor ve gün yüzü görmüyordum. Kilo almaya başladıktan sonra hiçbir fotoğraf dahi çekilmek istemedim. Nefes almakta zorlanıyordum. Boynum kapandığı için geceleri uyku uyuyamıyordum. Şimdi çok mutluyum, hayata döndüm. Kendimi çok iyi ve sağlıklı hissediyorum. Artık dışarı çıkıyorum, merdivenden inebiliyorum. İşlerimi kısmen de olsa yapabiliyorum. Hayatım artık eskisine göre çok daha güzel oldu. Bundan sonra daha da düzelecek inşallah.

100 KİLONUN ALTINA İNMESİ PLANLANIYOR

Ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Kafalı, Şükran Kutlu’nun 6 ay önce aşırı kiloları nedeniyle yürüyememe, nefes alamama, solunum problemleri ve yüksek tansiyon şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu belirtti. Kutlu’ya halk arasında kapalı ameliyat olarak adlandırılan laparoskopik yöntemiyle mide küçültme ameliyatı yaptıklarını ifade eden Kafalı, ”Özel cihazlarla karnın içine girilen borularla bu ameliyatı gerçekleştirdik. Açık ameliyatta gerçekleştirilen tüm işlemleri laparoskopik cihazlarla yapabiliyoruz. İşte bu yöntemle hastamızın midesini küçülttük ve bağırsaklarda yeni bir yol düzeni oluşturduk. Bu müdahale ile midenin hacmi küçültüldü ve gıdaların emilimini azaltıldı. Böylelikle kişinin yemek yeme kapasitesini kilolu olmayan bir kişinin yiyebileceği miktara getirildi. Hastamız kısa bir sürede 95 kilo vererek 250 kilodan 155 kiloya kadar düştü. Bundan sonraki süreçte hedefimiz ise hastamızı 100 kilonun altına düşürmek”dedi.



HD(İA/AK) (FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı





DHA-Sağlık - Türkiye-Konya - Hasan DÖNMEZ
2014-04-30 12:48:00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!