Balyoz ABD’de tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Balyoz ABD’de tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 10:47

YÜZLERCE askerin hapis cezası aldığı Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili dijital deliller, ABD’de düzenlenen ‘Birleşik Devletler Siber Suçlar Konferansı’nda masaya yatırılıyor.

Haberin Devamı

CIA, FBI, ABD Savunma Bakanlığı temsilcileri ve dünyanın en büyük yazılım şirketlerini buluşturacak konferansın 1 Mayıs’taki beşinci gününde, Balyoz ve Ergenekon davalarındaki delillerle ilgili kapsamlı bir sunum yapılacak.

Balyoz ABD’de tartışılacak

“Milli orduya kumpas” tartışmaları sürerken, Balyoz davasının temel delili olan, 5 no’lu harddiskin de içinde yer aldığı dijital veriler, Washington’da dünyanın en önemli siber suç uzmanlarının tartışmasına açılıyor.

MAHKEME ONU DİKKATE ALMADI

Konferansta, Ergenekon ve Balyoz davasındaki dijital delillerin durumuyla ilgili sunumu ise “Arsenal” yazılım şirketinin başkanı Mark Spencer yapacak. Balyoz davası avukatları 2012’de 5 no’lu hard diskteki verilerle ilgili bu şirketten rapor hazırlamasını istedi. ABD’li Arsenal şirketi yaptığı inceleme sonunda harddiske, sistem saati geri alınmış bir bilgisayara bağlanarak kopyalanan belgeleri tespit etti. Ancak, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi şirketin hazırladığı raporu değerlendirmeye bile almamıştı. Ancak daha sonra TÜBİTAK’ın hazırladığı rapor, 5 no’lu harddiskteki verilerin tıpkı Arsenal tarafından hazırlanan raporda olduğu gibi sistem saati değiştirilmiş bir bilgisayar tarafından üretildiğini ortaya koymuştu.

“HAYRET EDECEKSİNİZ”

Kritik konferansta yapılacak sunumla ilgili uzmanlara yapılan ön bilgilendirmede ise şu ifadeler yer alıyor:
“Arsenal Başkanı Mark Spencer, bu büyüleyici sunumda Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili çalışmalarını anlatacak. ‘Balyoz’, Türk askerinin darbe yapacağını iddia eder ve sofistike sahte deliller içerir. Ergenekon’da ise asker, akademi, sivil toplum örgütleri ve medya içinde sözde ‘derin devlet’ olduğu iddia edilmekte. Bu davalar Ortadoğu basınında geniş yer almasına rağmen ABD’de çok az gündeme geldi. Bu sunumu izlerken hayret edeceksiniz.”

BAŞBUĞ DA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Ergenekon davasında tahliye olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da, "Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan 5 no’lu harddisk ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı detaylı bir araştırma başlatmalı. İlk somut bulgu oradan çıkacaktır" demişti. Genelkurmay talimatıyla başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

REDHACK DE GÜNDEMDE

Öte yandan konferansta Türkiye’de çok sayıda kamu kurumunun internet sitesini saf dışı bırakan hacker grubu RedHack de gündeme gelecek. RedHack’in durumu “Dünyanın en büyük 50 hacker grubu” adlı tartışmada konuşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!