Ablası evlenmedi diye Gizem’i katletti

Güncelleme Tarihi:

Ablası evlenmedi diye Gizem’i katletti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:10

Türkiye, Pamir ve Mert için ağlarken iki acı çocuk haberi daha geldi. Manisa’da 4 gündür aranan Umut’un cansız bedeni kuyuda bulundu. Adana’da pazar günü kaybolan Gizem’se vahşice katledildi. 6 yaşındaki Gizem’in cinayet şüphelisi ailenin yakını. Cinayet nedeni ise: “Ablası benimle evlenmedi.”

Haberin Devamı

ADANA’nın Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi’nde oturan Hatice ile kahve işleten Mustafa Akdeniz çiftinin 4 kız çocuğunun en küçüğü olan 6 yaşındaki Gizem, annesi pazar alışverişine gittikten sonra oynamak için sokağa çıktı.

Alışverişten dönen anne, evde bulamadığı kızını çevrede aradı, ancak izine rastlamadı. Siirt’ten gelip, Adana’ya yerleşen Akdeniz Ailesi, Gizem’i bulmak için seferber oldu. Mahalle camisinin megafonlarından anons yaptıran aile, diğer yandan da polise başvurdu. Polis ekipleri, aile ve mahalle sakinleri, gece boyunca çevrede arama yaptı.

OTOMOBİL MOBESE’DE

Gizem’in kaybolduğu ihbarının ardından harekete geçen polis arama çalışmalarına hemen başladı. Özel ekip kuruldu. Kırmızı renkli bir otomobilin görüntüsünde yapılan ayrıntılı incelemede Gizem’e benzeyen bir kız çocuğu olduğu fark edildi. Bunun üzerine polis, otomobilin sahibi olan ve Gizem’in akrabası Süleyman Akdeniz’i (25) tekrar sorguladı. Şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı bir sitede özel güvenlik görevlisi olan Akdeniz, MOBESE görüntüleri kendisine gösterilince cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı.
Süleyman Akdeniz’in ifadesi üzerine Çukurova ilçesi, Kabasakal Mahallesi Rüzgarlı Tepe mevkiisine giden polis ekipleri, Gizem’in bıçaklanmış, boğulmuş ve yakılmış durumdaki cesedini buldu.

Haberin Devamı

İntikam amaçlı

Haberin Devamı

İşkenceyle öldürüldükten sonra yakılan Gizem’in cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Hunharca işlenen cinayetin şüphelisi Süleyman Akdeniz’in, Gizem’in ablası Gamze’yle evlenmek istediği, ailenin buna ısrarla karşı çıkması üzerine intikam amaçlı minik kızı kaçırıp, öldürdüğü öğrenildi.

Piknikle kandırdım

POLİS, şüpheli Süleyman Akdeniz’in aileyle birlikte arama çalışmalarına da katıldığı detayına ulaştı. Tutuklanan Akdeniz, vahşi cinayeti nasıl işlediğini anlattı:

DİRİ DİRİ YAKTI

“Gamze’den ayrıldıktan sonra içimde aileye karşı kin ve nefret büyüdü. Mahalle girişinde Gizem, arkadaşlarıyla oynuyordu. Gizem’i ‘Pikniğe götüreceğim’ diyerek kandırdım. Akaryakıt istasyonundan pet şişeyle benzin aldım. Kabasakal Mezarlığı’na gittik. Bıçakla vurdum. Üzerine benzin döktüm. Kibritle ateşe verdiğimde çığlıklar atmaya başladı.”

Haberin Devamı

‘Katil gözümün önündeydi

GİZEM’in cenazesi, bulunduğu Rüzgarlı Tepe yakınındaki Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Anne Hatice Akdeniz, “Ne istedin yavrumdan, sen benden beter ol. Sen gözümün önündeydin de ben nasıl senden şüphe etmedim” diye gözyaşı döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!