Şerefliysen ispat et

Güncelleme Tarihi:

Şerefliysen ispat et
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi günü AK Partili 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin görüşülmesinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fezlekesini de beklediklerini belirterek cumhuriyet savcılarına çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Dünkü grup toplantısında, Cemaat’le işbirliği iddialarına karşı Başbakan’a “Şerefin varsa ispat et” diye seslenen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

MECLİS YAYINI YOK

“Fezlekeler Meclis’e geliyor, günü pazartesi. Neden pazartesi? Meclis TV yayın yapmıyor çünkü, halk bilmesin, öğrenmesin. Hani siz korkmuyordunuz? Ama biz görevi üstleneceğiz yine. Bütün bu rüşvet ilişkisini kamuya aktaracağız, görüntüyse görüntü, sesse ses. 4 bakan nasıl rüşvet aldılar, kimler tarafından satın alındılar, rüşveti nasıl aldılar, bunlar nasıl belgelendi, önümüzdeki süreçte tamamını göreceğiz. Erdoğan’la ilgili de bir fezleke bekliyoruz. Paraları sıfırlama için oğluna talimat veriyor, arta kalan 30 milyon euro ile villa aldırıyor, bunları da bekliyoruz. Yürekli, namuslu, dürüst, ülkesine karşı sorumluluk hisseden, hukuk fakültesinin hakkını veren bir savcı arıyoruz. Böyle bir savcı çıkacaktır. Ülkesini sevenin cesur olması lazım. Ünvanında ne var; cumhuriyet savcısı var. Cumhuriyeti seviyorsan gereğini yapacaksın. Siyaseti kirlilikten arındırmak cumhuriyet savcısının görevidir.

Haberin Devamı

DİKTATÖRÜN GÜVENCESİ YOK

Hukuk olmayan yerde totaliter rejim vardır. Hukukun olmadığı yerde kimsenin güvencesi yoktur, diktatörler dahil. 12 yıldır bu ülkeyi yönetenler kendilerini güvende hissetmiyor. ‘Kendimi güvende hissetmiyorum’ diyorsun. Vatandaş ne yapacak o zaman? Bu ülkeyi demek ki sen yönetmiyordun, taşeronlara yönettiriyordun. Usta değil sen çırak bile olamazsın. Bir bakan çıkıp Meclis kürsüsünden ‘Telefonlarınız dinlenebilir, niye korkuyorsunuz’ diyor. Biz zaten korkmuyoruz ki sen korkuyorsun. Yaptığın işlerin tamamı yasadışı.

GÖZLÜĞÜNÜ TAKIP İZLEDİ

Bize eleştiri; siz Cemaat’le işbirliği yapıyorsunuz diye. Çok açık, net çağrıda bulunuyorum; şerefin varsa çıkar belgeleriyle ortaya koyarsın, ispat edersin. Ama kendisi ne diyordu; ‘Cemaat’teki kardeşlerimiz bizden ne istedi de yapmadık.’ Biliyorsunuz birine ‘kardeşim’ diyorsa elinde hançer arkasında bekliyordur. Erbakan’a da, Kaddafi’ye de, Esad’a da kardeşim diyordu. Şantaj kasetleri diyor. Adım gibi biliyorum o şantaj kasetlerini gözlüğünü takarak nasıl izlediğini. Bu kasetlerin nereden geldiğini açıklamasını bekliyorum. Debelenmesine gerek yok. Cevap verebilir mi? Veremez.

Haberin Devamı

GESTAPO DA YASALDI

MİT Yasası Anayasa’ya aykırı. Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz, hesabını soracağız. Milli İstihbarat Teşkilatı gerçekten milli olmak istiyorsa kendisini AKP’nin arka bahçesi haline getirmemesi lazım. Hukukun olmadığı yerde hiçbir grup gelişemez. Gestapo da yasayla kurulmuştu ama sadece iktidar partisine istihbarat üretiyordu. Bu yasa çıkmadan CHP milletvekilleri fişleniyorsa, bu yasayla daha neler olacaktır. İstihbarat devleti denen şey budur. Bütün muhaliflerin izlenmesi ve raporlanmasıdır.

İHALEYE FESAT

Şimdi yeni bir şey çıkardılar; büyük ihaleler karşılığında devlet onların borçlarını üstlenecek, yani garanti edecek. Kimin parasını kime veriyorsun. Cumhuriyet tarihinde ilktir. Kime ne kadar garanti verildiğini de kimse bilmeyecek, Resmi Gazete’de yayımlanmayacak. Bunun adı ihaleye fesat karıştırmaktır. İhaleler bitmiş, paylaştırılmış, ihaleyi alanlara şimdi garanti veriyorlar.”

Haberin Devamı

Dağların beyi misin?

KEMAL Kılıçdaroğlu, grup toplantısından ayrılırken deniz subayı üniforması giymiş 4.5 yaşındaki Dağhan İltaş ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, kucağına alarak sevdiği İltaş’a, “Adının anlamına uygun olarak sen dağların beyi misin yoksa” diye sorunca etraftan kahkahalar yükseldi. - Selahattin SÖNMEZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!