Demirören ve Kulüpler Birliği restleşti

Güncelleme Tarihi:

Demirören ve Kulüpler Birliği restleşti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 16:24

TFF binasında yapılan yabancı oyuncu kuralı ile ilgili Kulüpler Birliği toplantısı hayli tartışmalı ve gergin geçti. Yabancı oyuncu sayısı konusunda karşı karşıya gelen TFF Başkanı Demirören ile Kulüpler Birliği Başkanı Cavcav toplantıda restleşti. Demirören, kulüplere "6+2 kararı Tahkim'den döner" derken Cavcav "Madem öyle önümüzdeki sezon TFF'yi siz yönetmezsiniz" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği'nin yabancı oyuncu sayısı kuralı ile ilgili olarak TFF binasında yaptığı toplantıda Kulüpler Birliği ile TFF karşı karşıya geldi.

Toplantıda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor dışındaki kalan 15 kulüp 6+2 konusunda mutakıp kaldı. Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor 6+2 kararına destek vermedi ancak bu yönde bir gelişmede Tahkim'e itiraz da etmeyeceğini deklare etti. Beşiktaş ise 5+0+3 kuralında ısrarcı oldu.



Kulüpler Birliği toplantısının bir bölümüne katılan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise Kulüpler Birliği'ne "Alınacak 6+2 kararının Tahkim'den döneceğini" iletti.

Bu itiraz üzerine Kulüpler Briliği Başkanı İlhan Cavcav şok bir çıkış yaptı; "Madem öyle önümüzdeki yıl TFF'yi siz yönetmezsiniz. Biz kulüpler olarak seçime gideriz."

Bu reste karşılık diğer kulüp yöneticilerinden itiraz gelmemesi üzerine Yıldırım Demirören sinirli bir şekilde toplantıyı terk etti.


DEMİRÖREN: ÖNCE KENDİ ARALARINDA ANLAŞSINLAR
Toplantıdan ilk olarak ayrılan Demiören, yabancı sınırlaması konusunda kulüplerden yazı gelmesini beklediklerini belirtti ve şunları söyledi: Kulüpler Birliği İstanbul'daki bürosunu kapattığı gün biz onlara TFF binasını istedikleri zaman kullanabileceklerini söylemiştik. Bizim dediğimiz belli; kulüp yönetim kurulları karar alsınlar... Önce kulüpler kendi aralarında birleşsinler, kendi aralarında anlaşsınlar. Önemli olan hem kulüplerin hem de Türk futbolunun menfaatidir. Kulüpler Birliği kararını versin biz değerlendireceğiz.


CAVCAV: BEŞİKTAŞ O ZAMAN TÜRKİYE LİGİNDEN ÇEKİLECEK
Toplantı sonrasında TFF binası önünde açıklama yapan ikinci isimse Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav oldu. Cavcav, 6+2 konusunda 15 kulübün anlaşma sağladığını ancak Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor'un bu karara katılmadığını söyledi. Cavcav, bu üç kulüpten Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor'un ise itirazlarında ısrarcı olmadıkları ve 6+2 kararı alınırsa Tahkim'e itirazda bulunmayacaklarını belirtti.

Cavcav'ın toplantısı sonrası açıklamaları şu şekilde;

"Toplantıda E-bilet konusunda uygulayıcı arkadaşlara kulüplerimizin sıkıntılarını ilettik. Tatmin edici bir görüşme oldu.

Haberin Devamı

Ayrıca 2013 - 2014 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Spor Kulübümüzü canı gönülden kutluyorum. Aziz Yıldırım'a da sağlık ve mutluk diliyorum. İnşallah hapse de girmez. Kendisi futbola hizmet etmiş bir insandır. Aziz Yıldırım kendinden önceki başkanlar gibi kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. İnşallah hapse girmeden bu iş çözülür.

TFF Başkanı ile yaptığımız şifahi görüşmede 6+2'nin 2016 sezonuna kadar devamlı uygulanmasını talep ettik. Başkan da kulüplerden yönetim kurulu kararı almak şeklinde bize kararınızı iletin dedi. Biz de bu konuda 15 kulüp mutabık kaldık. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman beyle şifahi konuşmamda ise 'problem yok' demesine rağmen Beşiktaş 5+0+3 ısrarında bulunuyor. Saygı duyuyoruz. Beşiktaş değerli bir kulübümüz, hiç yabansız da plan yapabilir. Beşiktaş o zaman Türkiye liginden çekilecek.

Haberin Devamı

Ben Beşiktaş'ı eleştirmiyorum, kararına da saygı duyuyorum ama 17 kulüp evet diyorsa bir kulüp de karşı olmamalı.


BAKMADAN GEÇME!