Balyoz davasını yeniden

Güncelleme Tarihi:

Balyoz davasını yeniden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 09:52

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Frankfurt’ta katıldığı toplantıda Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesi için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

FRANKFURT-TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Fey­zioğlu, Hessen Türk Toplu­mu’nun düzenlediği ‘Türkiye’deki Hukuk ve Demokrasi Sorunu, Çözüm Önerileri ve Çıkış Yöntem­leri’ konulu konferansta konuştu. Açılış konuşmasını Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Son­gün’ün yaptığı toplantıda, Feyzi­oğlu soruları Ankara Barosu Baş­kanı Avukat Sema Aksoy ve TBB Başdanışmanı Prof. Dr.Necdet Basa ile birlikte yanıtladı. Sossen­heim’daki Saalbau Halkevi’nde gerçekleşen toplantıya büyük ilgi gösteren katılımcılar, konuşmacı­ları Gezi olayları, 17 Aralık süreci, yerel seçimler ve sandıklarda hile iddiaları, cumhurbaşkanlığı seçimi, Ergenekon, Balyoz ve Fenerbahçe davaları konularında soru yağmuruna tuttu.

BIZI YOK SAYDILAR

Ergenekon, Balyoz ve Fenerbah­çe davalarının yeniden görül­mesinin önünün açılması için Türkiye Barolar Birliği olarak yasal formüller geliştirdiklerini ve bunları ilgili bakanlıklara sunup kamuoyuna açıkladıkla­rını hatırlatan TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Ne yazık ki önerilerimizi hiçbir siyasal parti ciddiye almadı, adeta yok saydılar. Ortaya koyduğumuz formül uygulansaydı, başta madalyalı kahraman olarak gör­düğüm Engin Alan olmak üzere, bugün cezaveinde olan tüm deniz kuvvetleri subayları, SAT komandoları bugün dışarıdaydı” diye konuştu.

DELİLLERİ İNCELEYECEĞİZ

Şimdi Balyoz davasının bütün delillerini tek tek inceleyip yeniden açılması için çalıştıkla­rını belirten Feyzioğlu, “Silahlı kuvvetlere kumpas kurulduğu­nu başbakan açıklamıştır. Biran önce meclis araştırma komisyo­nu kurulmalıdır. Devletin içine nasıl sızmalar olmuş, nerelere kadar sızılmış veya sızılmış mı­dır, meclis araştırması gerçekleri ortaya çıkarmalıdır. Balyoz’da yeniden yargılanma yolunun açılması için tüm dosyayı yeni­den satır satır inceliyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda muhalefet partilerini yeterince çalışmamakla eleştiren Feyzioğlu, “Seçime çok az bir za­man kaldı, hala partilerin aday­ları belli değil. Aday ne zaman ülkeyi gezip halkla buluşacak? Böyle nasıl başarı kazanılır?” diye sordu.

KİMSE ADAY GÖSTERMEDİ

Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yolundaki bir soruyu ise, şöyle yanıtladı:

“Ben şu anda TBB Başkanıyım, görevimi yapıyorum. Ayrıca beni kimse de aday göstermedi. Baro olarak Türk halkından müthiş destek alıyoruz, en güvenilir ku­rumların başındayız. Türkiye’de hiçbir şeyin örtbas edilmemesi, tarafsız, bağımsız, adil bir hukuk sistemi için büyük mücadele veriyoruz. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhu ile yola çıkmış güçlü bir kadromuz var.”

Haberin Devamı

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi Baş­kanı Haşim Kılıç’ın, kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmayı içerik olarak doğru bulduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi’nin son dönemlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına atıflar yaparak doğru kararlar verdiğini be­lirten Feyzioğlu, “Sayın Kılıç ve tüm Anayasa Mahkemesi heyeti görevini yapmıştır. Bu kararların saygıyla karşılanmaması ve kararları verenlerin kişiliklerini ren­cide edecek şekilde yorum­lanması yanlıştır, toplumu gerer” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!