Memur-Sen, 4 dilde 1 Mayıs bildirisi yayımladı

Güncelleme Tarihi:

Memur-Sen, 4 dilde 1 Mayıs bildirisi yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 10:07

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı Diyarbakır'da kutlama kararı alan Memur-Sen Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak yayımladığı bildiride medeniyet, dayanışma, emek ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ı kardeşliğin pekişmesi, çözüm sürecinin milletin iradesi doğrultusunda sonuçlanması ve kadim medeniyetin yeniden inşası için "Emek, Dayanışma, Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması" temasıyla Diyarbakır'da kutlamanın mutluluğunu yaşadıkları ifade edildi.

1 Mayıs'ı Diyarbakır'da kutlama kararı alan Memur-Sen Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak yayımladığı bildiride medeniyet, dayanışma, emek ve kardeşlik vurgusu yaptı.?

Temel hak ve özgürlüklerini, hukukun üstünlüğünü, katılımcı demokrasiyi ve insan onurunu esas alan emeği değerli kılan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen demokratik sosyal hukuk devletinin önemsenildiği belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Birlik ve beraberliğimizi, farklılıklarımızı ortak zenginliğimiz kabul ederek özgür birey ve eşit vatandaşlık temelinde daha da kuvvetlendireceğiz. Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da, Filistin'de, Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Orta Afrika'da yaşanan zulümler bitene, zalim yönetimler devrilinceye kadar mazlumlar için direniş, insanlık için diriliş mücadelemizi sürdüreceğiz. Saygın iş, örgütlenme hakkı ve kıdem tazminatı konusundaki talepler karşılanarak modern kölelik olan taşeron işçiliğe son verilmesini talep ediyoruz. İş güvencesiz, esnek ve kuralsız çalışma uygulamalarının çalışma hayatını kuşatmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, herkesi saygın iş, ilke ve uygulamalarını hakim kılmak noktasında kararlı olmaya davet ediyoruz. Sendikal mücadelemizi; emeğin, alın terinin, ekmeğin daha değerli olduğu Türkiye vizyonuyla yürütüyoruz. Ekmeğin hakça bölüşülmesini, emeğin hakkının verilmesini, kamu görevlilerine yönelik yasakların sona ermesini sendikal misyonumuz olarak görüyoruz."

Haberin Devamı

Bildiride, "Özgürlükçü, katılımcı, sivil, demokratik, insan onuruna dayanan ve demokratik sosyal hukuk devletini var edecek yeni Anayasa'nın milletimizin vazgeçilmez talebi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!