Minik Gizem'den acı haber geldi

Güncelleme Tarihi:

Minik Gizemden acı haber geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 08:44

ADANA’da geçen pazar günü ortadan kaybolan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in sabaha karşı cesedi bulundu. Minik Gizem’in bıçakla işkence edildikten sonra, boğularak öldürüldüğü, cesedinin de yakıldığı belirlendi. Cinayeti minik Gizem’in ablasıyla evlenmesine izin verilmeyen akrabaları 20 yaşındaki S.A.’nın intikam için işlediği belirlendi. S.A.’nın şüphe çekmemek için aileyle birlikte arama çalışmalarına da katıldığı ortaya çıktı. S.A yoğun güvenlik önlemiyle Adli Tıp'a getirildi. Zanlının savunması için yapılan talebi 41 avukatın reddettiği öğrenildi. Zanlının korkunç ifadeleri ise kan dondurdu.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'nde oturan ev kadını Hatice ile kahve işleten Mustafa Akdeniz çiftinin 4 kız çocuğunun en küçüğü olan Gizem, annesi pazar alışverişine gittikten sonra oynamak için sokağa çıktı. Alışverişten dönen Hatice Akdeniz, evde bulamadığı kızını çevrede aradı, ancak izine rastlamadı. Siirt’ten gelip, Adana’ya yerleşen Akdeniz Ailesi, Gizem’i bulmak için seferber oldu.

BOĞARKEN GÖZLERİMİ KAPATTIM, ÖLMEDEN YAKTIM

6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katil zanlısı S.A., Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Katil zanlısı S.A., mahkemede verdiği ifadesinde vahşi cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Minik Gizem'in ablası Gamze ile gönül ilişkisi yaşadığını, ailesinin karşı çıkmasıyla ayrıldıklarını ve bu nedenle intikam hisleri beslediğini söyleyen S.A., çocuğu "Pikniğe gideceğiz" diye kandırıp, arabayla götürdüğü kırsal alanda ellerini ve ayaklarını koli bandı ile bağlayıp, ağzını da aynı bantla kapattığını, bıçakladıktan sonra yaralı halde üzerine benzin döküp yaktığını itiraf etti. Minik Gizem'in ablası Gamze ile birbirlerini sevdiklerini ancak anne ve babasının bu birlikteliğe karşı çıktığını, çeşitli iftiralara uğradığını, kıskançlıkları yüzünden iki yıl önce ilişkiye kendisinin son verdiğini öne süren S.A. olay gününü şöyle anlattı: "Gamze'den ayrıldıktan sonra içimde aileye karşı kin ve nefret büyüdü. Gizem olmasaydı dahi aileden birilerini öldürecek veya yaralayacaktım. Olay tarihinde ailemi arkadaşıma ait 01 AZY 90 plakalı otomobille Çobandede mevkiinde pikniğe götürdüm. Ailemi bıraktıktan sonra eve döndüm. Mahalle girişinde Gizem, arkadaşlarıyla oynuyordu. Gizem'i yanıma çağırarak 5 lira kağıt para verdim. Yakındaki bakkaldan kola almasını istedim. Gizem gidince, arabanın yedek lastiğini çıkartıp, evin merdivenlerine bıraktım. Gizem'in evinde kimse olmadığını bildiğimden öldürme fikrini düşündüm. Evdeki koli bandını arabaya koydum. Gizem gelince 'Pikniğe götüreceğim' diyerek kandırdım. Arabanın arka koltuğuna oturdu. Yol üzerindeki akaryakıt istasyonundan pet şişeyle 7-8 liralık benzin aldım. Sonra çocuğu nereye götüreceğimi düşündüm. Kabasakal Mezarlığı aklıma geldi. Oraya gittik. Uçurum var mı diye sağa sola baktım. Uçurum görmeyince yeşillik bir alan vardı, oraya götürdüm. Gizem'e pikniğe geldiğimizi söyledim. Çünkü Gizem, ailemin pikniğe gittiğini biliyordu. Gizem'i kucağıma alıp, yamaçtan yeşillik alana indirdim. Yanıma aldığım koli bandıyla ellerini bağladım, ağzını da aynı bantla kapattım. Cebimdeki bıçağı çıkarıp, vurdum. Bıçağı nereye vurduğumu görmedim, çünkü gözlerim kapalıydı. Gizem yere düştü, bir iki adım sekti. Üzerine benzin döktüm. Kibritle ateşe verdiğimde çığlıklar atmaya başladı. Arabanın yanına gittim, 20- 25 dakika bekledim, orada ağladım. Daha sonra gittim. Olayda kullandığım bıçağı cebimde unutmuşum. Çobandede'ye gittim, oradaki duvarın deliğinden içeri attım. Gizem'e karşı herhangi bir cinsel davranışta bulunmadım. Herhangi bir tecavüz girişimim olmadı."

CANAVARCA ÖLDÜRDÜ

Mahkeme, 'çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, canavarca hisler veya eziyet çektirerek öldürme suçlarından' S.A.'nın tutuklanmasına karar verdi. Zanlı S.A., adliyeden çıkarılıp, zırhlı araca bindirilerek cezaevine götürüldü.

Mahalle camisinin megafonlarından anons yaptıran aile, diğer yandan da polise başvurdu. Polis ekipleri, aile ve mahalle sakinleri, gece boyunca çevrede arama yaptı. Apartmanların bodrumlarına, park ve bahçelere bakılmasına rağmen minik Gizem’in izine rastlanmadı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Gizem Akdeniz’in kaybolduğu ihbarının ardından harekete geçen polis, normal prosedürlere göre 24 saat beklemesi gerekirken, rutin uygulamanın dışına çıkarak, arama çalışmalarına hemen başladı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk, Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinde görevli polislerden özel ekip kuruldu. Yapılan iş bölümünün ardından ekiplerin bir kısmı bölgeyi tararken, bazıları harekete geçerek yakın çevredeki suçluların profillerini incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Cinsel saldırı ve istismar suçlarından kaydı bulunanların listesini çıkartan polis, alınan genel arama kararıyla evlere girip, inceleme yaptı. Diğer yandan, Güven Timleri de Gizem’in kaybolduğu bölgeye kaydırılarak arama çalışmalarına katıldı. Gizem’in fotoğrafı ve eşkal bilgileri ekiplere dağıtıldı. İnşaat alanları, çukurlar, boş araziler ve apartmanların bodrum katlarına giren polisler, binaların çatı katlarına kadar arama yaptı. Yaya olarak yapılan aramalara polis helikopteri de havadan destek verdi.

Minik Gizemden acı haber geldi
MİNİK GİZEM DEVLETİN YÜREĞİNİ TİTRETSİN

DALGIÇLAR KANALDA ÇALIŞMA YAPTI

Polis helikopteri hava kararıp uçuş güvenliği tehlikeye düşünceye kadar bölgenin üzerinde uçarken, Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler de Gizem’in evine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan sulama kanalını taradı. Polis telsizlerinden Gizem’in eşkal bilgileri sık sık anons edilerek farklı bölgelerdeki ekiplerin de duyarlı olması sağlanırken, gelen ihbarların da titizlikle değerlendirilmesi istendi.

Haberin Devamı

Polis ekiplerinin arama çalışmalarına akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı CANKUR ile Mersin’den gelen 9 kişilik AKUT ekibi de katıldı.

MOBESE GÖRÜNTÜSÜ CİNAYETİ AYDINLATTI

Gizem’in bulunması için alarma geçen Adana polisi, Akdeniz Ailesi’nden çok sayıda kişinin ifadesini aldı. Bir yandan da mobese kameraları ve işyeri kameralarının kayıtları büyüteç altına alındı.

Haberin Devamı

KIRMIZI RENKLİ OTOMOBİL DİKKATİ ÇEKTİ

Gizem ile aynı sokakta oturan önceden sorguladıkları akrabaları S.A.’nın kırmızı renkli otomobili olduğunu bilen özel ekipte görevli polisler, görüntülerde, Fuar Alanı kavşağından geçerken dikkatlerini çeken kırmızı renkli bir otomobilde ayrıntılı incelemede Gizem’e benzeyen bir kız çocuğu olduğunu fark etti.

MİNİK GİZEM HER YERDE ARANDI / FOTO GALERİ

Bunun üzerine polis, daha önce iki kez ifadesini aldıkları Gizem’in akrabası 20 yaşındaki S.A.’yı dün gece tekrar sorguladı. Şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı S.A., mobese görüntüleri kendisine gösterilince cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı, Gizem’in de intikama kurban gittiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

KATİLİ DE ARAMAYA KATILMIŞ

Gözaltına alınan S.A.’nın ifadesi üzerine merkez Çukurova İlçesi, Kabasakal Mahallesi Rüzgarlı Tepe mevkiine giden polis ekipleri, Gizem’in bıçaklanmış, boğulmuş ve yakılmış durumdaki cesedini buldu. İşkenceyle öldürüldükten sonra yakılan Gizem’in cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Hunharca işlenen cinayetin şüphelisi S.A.’nın Gizem’in ablası Gamze’yle evlenmek istediği, ailenin buna ısrarla karşı çıkması üzerine öfkeye kapılıp, intikam amaçlı minik kızı kaçırıp, öldürdüğü öğrenildi. Polis, cinayet şüphelisi S.A.’nın şüphe çekmemek için cinayetten sonra evde kıyafetini değiştirip aileyle birlikte arama çalışmalarına da katıldığı detayına ulaştı.

Haberin Devamı

KIYAFETİ VE BIÇAĞA İNCELEME

Polis, katil zanlısı S.A.’nın olaydan sonra temizleyip kırmızı renkli otomobilde bıraktığı bıçak ile evindeki cinayet sırasında üzerinde bulunan kıyafette ayrıntılı DNA incelemesi başlattı. İncelemede S.A.’nın kıyafetinde sperm izi de arandığı öğrenildi.

ABLASI ADLİ TIP ÖNÜNDE SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Acı haberi alan Akdeniz Ailesi, Adlı Tıp Kurumu’na akın etti. Gizem’in katil zanlısının evlenmek istediği ablası Gamze, sinir krizleri geçirip, kendini yerlere attı. Evlat acısıyla yıkılan baba Mustafa Akdeniz, gözyaşlarına boğulan çocuklarına sarılıp, sakinleştirmeye çalıştı.

Acılı abla Gamze Akdeniz, cinayet şüphelisine lanet yağdırıp, "Onu kendi ellerimle öldüreceğim. Kardeşimin suçu neydi? Ona nasıl kıydı?" diyerek ağıtlar yaktı.

Akdeniz Ailesi’nin yakınları, Gizem’in ablalarını, bir otomobile bindirilip, Adli Tıp önünden götürdü.

Minik Gizemden acı haber geldi
BÜTÜN ADANA AYAĞA KALKTI

ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE GETİRİLDİ

Minik Gizemden acı haber geldi

6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan ve bir sitede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki S.A.’nın sorgusu tamamlandı. Adana Barosu’ndan görevlendirilen avukat nezaretinde ifade veren S.A., geniş güvenlik önlemleri altında Adana Emniyet Müdürlüğü’nden çıkartıldı. Çelik yelekli olarak zırhlı araca bindirilen cinayet şüphelisi, olası linç girişimine karşı toplam 100 polis tarafından korundu.

Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen S.A., araca bindirilirken çevrede toplananlar da tepki gösterdi. "Böylelerini asmak gerek, hükümet her türlü kanunu çıkartıyor, bu gibi adamlar için idam kararını da çıkartsınlar" diye bağırarak S.A.’ya saldırmak isteyenleri polisler engelledi.

Cinayet şüphelisi S.A., daha sonra geniş güvenlik önlemi altında Adana Adliyesi’ne getirilip, cezaevi araçlarının giriş çıkış yaptığı kapından binaya alındı. Adliye çevresinde polis zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Gizem'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından ailesine teslim edildi.

Morgdan küçük kızın cenazesini alan annesi Hatice, babası Mustafa, ablaları Gamze, Emine ve Zehra Akdeniz ile yakınları cenazeyi beklerken sinir krizi geçirdi.

Evinin önünden Kabasakal Mezarlığı'na götürülen Gizem'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından gözyaşları içerisinde defnedildi.

Cenaze törenine, ailenin yakınları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı.

41 AVUKAT KATİL ZANLISINI SAVUNMADI

Öte yandan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, katil zanlısı S.A. için Baro’dan avukat talep edildiğini, 41 avukatın katil zanlısını savunmak istemediğini açıkladı. Çıtırık, bunun üzerine zorunlu olarak Baro Yönetim Kurulu üyesi avukat Ahmet Faruk Ulaş’ın, katil zanlısının sorgusuna katıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!