Eski milli basketbolcu Turhan Tezol vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Eski milli basketbolcu Turhan Tezol vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 17:34

Türk basketbolunun efsane isimlerinden, A Milli Basketbol Takımı'nın eski kaptanlarından Turhan Tezol vefat etti.

Haberin Devamı

Pankreas kanseriyle mücadele eden Turhan Tezol uzun süredir tedavi görüyordu. Tezol, 27 Nisan günü hayatını kaybetti. Turhan Tezol'un cenazesi Çarşamba günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

İLGİNÇ AYRINTI

Tezol Ailesi, bu üzücü haberin ardından Hürriyet Gazetesi'ne ölüm ilanı verdi. İlanda bir ayrıntı dikkat çekti. İlanda "Sevgili Fenerbahçe'sinin 19. şampiyonluğunu kutladığı 27 Nisan 2014 günü Tanrı'nın rahmetine kavuşmuştur" denildi.

BASKETBOL KARİYERİ

1932 doğumlu Tezol, basketbol kariyerine Modaspor'da başladı. Modaspor ile Erkekler Türkiye Şampiyonalarında 3 kez şampiyonluğa ulaşan Turhan Tezol, 71 kez A Milli Takım'da forma giydi. Tezol, ay-yıldızlı formayla 1952 Helsinki Olimpiyat Oyunları'nda, 1955, 1957 ve 1959 yıllarında da Avrupa Şampiyonalarında oynadı.

Haberin Devamı

İzmir'i Sevenler Platformu ve İzmir il Fakirlerine Yardım Derneği Başkanı Sancar Maruflu, Tezol'un hem sporsever hem de yardımsever bir kişiliği bulunduğunu, çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Turhan Tezol'u şu sözlerle anlattı: "Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener'in babası Esin Özgener'in de kuzeniydi. Ticaretle uğraşmasının dışında sporcu kimliği çok önemliydi. İzmir'in üç takımında da yöneticilik yaptı. Modaspor'dan sonra İzmir'e Altınordu'ya geldi. Altay, Göztepe ve Altınordu'da yöneticilik yaptı. Basketbol federasyonunda görev aldı. Ama tam bir Fenerbahçe tutkunuydu. Ayrıca çok hayırseverdi. Yaptığı yardımları hiç göstermezdi bizim derneğimizin en büyük desrekçilerindendi."

NBA'YE ÇAĞIRILAN İLK TÜRK

Turhan Tezol, 2010 yılında Yeni Asır Gazetesi'ne yaptığı söyleşide, NBA'ye 19 yaşındayken Boston Celtics'in menajeri Jim Graham tarafından davet edildiğini, ancak tribünlerde devamlı izleyicisi olan Nesrin hanıma karşı duyduğu aşk yüzünden gitmeye cesaret edemediğini söylemişti.

Eski milli basketbolcu Turhan Tezol vefat etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!