'Ebru'lar TOÇEV için bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Ebrular TOÇEV için bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 14:39

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), adL firması ile 8 Ebru'yu buluşturan özel bir çalışma başlattı. TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ile birlikte Ebru Akel, Ebru Cündübeyoğlu, Ebru Şallı, Ebru Aykaç, Ebru Güzel, Ebru Gürsoy ve Ebru Hekimoğlu gibi tanınmış isimler gelirinin bir kısmının vakfa aktarılacağı kampanyanın tanıtımını üstlendi.

Haberin Devamı

8 Ebru'yu bir araya getiren proje 'EBRUca' ismini taşıyor. Ebru sanatını modayla buluşturan proje kapsamında Ebru Uygun’un eserlerinden seçilen çalışmalar dijital baskı tekniğiyle kumaşlara aktarıldı ve bu kumaşlarla çeşitli güzel kıyafetler tasarlandı.

Sezon boyunca satılacak bu kıyafetlerin gelirinin bir kısmı vakfa aktarılırken, bir yandan okuma istekli çocuklar desteklenmiş bir yandan da unutulmaya yüz tutan ebru sanatı yeniden göz önüne çıkartılacak.

TOÇEV NEDİR?

TOÇEV, okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veren bir vakıf. 1994 yılında Vakıf Başkanı Ebru Uygun ve 5 arkadaşının, 5 çocuğun eğitim hayatını değiştirmek için yola çıkış hikayesi ile kurulan vakıf şimdiye kadar bir çok çocuğa destek oldu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin her yerine ulaşan vakıf, 2005 yılında hayata geçirdiği ve köy okullarını onardığı ”Yaşasın Okulumuz” projesi ile de dikkat çekmişti.

Vakıf şimdiye kadar 15'in üzerinde kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!