Öğrencilere 1 liraya akşam yemeği

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere 1 liraya akşam yemeği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 13:59

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü yemekhanesinde öğrenciler için 1 lira karşılığında akşam yemekleri verilmeye başlandı. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan da kuyruğa girip gençlerle birlikte yemek yedi.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde bulunan öğrenci yemekhanesinde 17 Mart tarihinden bu yana öğrenciler için akşam yemekleri de verilmeye başlandı. Üniversiteliler öğle yemeğinde olduğu gibi akşamları da 1 liraya 3 kap yemek alıyor. Son bir ay içerisinde 87 bin 975 genç akşam yemeği hizmetinden yararlandı.

Rektör Gündoğan yemek kuyruğuna girdi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da yemekhaneye giderek öğrencilerle birlikte kuyruğa girdi. Akşam yemeğini üniversitelilerle birlikte yiyen rektör Gündoğan, gençlere akşamları da ucuz ve kaliteli yemek olanağı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Rektör Gündoğan şunları söyledi:
"Hepimiz üniversite öğrencisi olduk. Hiç unutmam, 80’li yıllarda Ankara’da öğrenci iken dönemin Milli Eğitim Bakanı, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda bal, süt ve tereyağından oluşan ücretsiz sabah kahvaltısı uygulaması başlatmıştı. Bu, tüm öğrencilere öylesine büyük bir sevinç yaşatmıştı ki anlatamam. Aramızda Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen ekonomik durumu çok zayıf arkadaşlarımız vardı. Benim maalesef pek kahvaltı alışkanlığım yoktu. Kahvaltı kuponumu kullanmadığım için de kuponumu yoksul arkadaşlarıma verirdim. Onlardan bazıları da ikinci kuponla aldıkları kahvaltıları akşam yemeğinde yemek için dolaplarında depolarlardı. Öğlen yemeği zaten okulda çıkıyordu. Keşke okulda da öğlen yemeği gibi akşam da yemek çıksaydı diye hep hayıflanırdık. Akşam yemeği, ister yurtta kalsın isterse evde, her öğrenci için önemli bir sorundur. Rektör yardımcısı olduğum dönemde de hep bu uygulamayı başlatmayı düşündüm ama personel yetersizliği hep engel oldu. İşte tam bu dönemde, Mavi Hastanede gerçekleştirdiğimiz dönüşüm personel bakımından elimizi rahatlattı ve hemen arkadaşlarımızla bu fikri uygulamaya koyma kararı aldık."

Haberin Devamı

Üniversitede her akşam binlerce öğrencinin bu hizmetten yararlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Rektör Gündoğan, şöyle devam etti:
"Bu sayede Yunus Emre Kampüsümüz akşamları da cıvıl cıvıl oldu. Bu hizmetin öğrencilerimizin önemli bir ihtiyacını karşıladığımızı düşünüyorum. Hem kaliteli hem de ucuz bir hizmet sunuyoruz. Öğlen çıkan yemeği akşam vermiyoruz. Akşamları yaklaşık 4 bin 500 öğrencimiz bu hizmetten yararlanıyor. Ne kadar öğrencimiz istekte bulunursa bulunsun bu hizmeti kendilerine sunmaya devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!